L’Ajuntament de Canals rep 26.500 euros per contractar veïns aturats

  • Es pot gestionar una nova ajuda per part de Diputació per contractar a veïns sense feina durant cinc mesos

La Regidoria de Promoció Socioeconòmica de l’Ajuntament de Canals torna a gestionar una nova ajuda per a la contractació d’aturats per a un període aproximat de cinc mesos, gràcies al Pla d’Ocupació 2016 que gestiona la Diputació de València. En concret, el municipi de Canals ha resultat beneficiat amb 26.551 euros tal i com publicava el Butlletí Oficial de la Província de València nº 11 del passat 17 de gener. 

Els treballadors que contracten els Ajuntaments hauran de ser persones desocupades, inscrites com a demandats d’ocupació als centres Servef de la Generalitat. Els contractes subvencionables tindran una jornada, almenys, de 30 hores setmanals; contractes que es poden subscriure fins el 15 de febrer de 2017. 

L’objecte de la convocatòria és la contractació de personal desocupat pels Ajuntaments i Entitats Locals Menors per a la realització de projectes i activitats d’interès social i general. Es consideren actuacions d’aquests tipus els serveis d’utilitat col·lectiva, com ara millora i manteniment d’immobles, revaloració i manteniment d’espais públics urbans etc; serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià, com ara atenció de xiquets, prestació a domicili a persones incapacitades o majors, ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social. 

Per a Ricardo Requena, regidor de l’àrea, aquesta nova subvenció “constata el bon fer del nou equip de govern en la recerca i adhesió a tot tipus d’ajudes per al foment de l’ocupació al nostre municipi”. 

I és que la llista és ja ben llarga, als últims mesos, l’Ajuntament de Canals ha posat en marxa el Pla d’Ocupació Local, les beques de postgrau, el curs d’auxiliar de cuina i cambrer per a joves, els programes Emcorp i Salari Jove.

“Canals Ocupació”

El servei posat en marxa per la regidoria de Promoció Econòmica que ofereix una atenció personalitzada a persones desocupades del municipi, “Canals Ocupació”, encetava aquest passat dimecres els seus tallers grupals.

A les deu del matí, a les instal·lacions del Centre Jove, 14 persones rebien informació sobre les ferramentes per a la recerca d’ocupació. Els tallers s’allarguen a tot el que queda del mes de gener. Les places, limitades, estan obertes a la ciutadania i no només als usuaris que remet el propi SERVEF.

Per al regidor de l’àrea, Ricardo Requena “Canals Ocupació proporciona informació però també formació amb ferramentes de treball tan importants com les que s’obtindran amb aquests tallers en grup que ja compten amb una alta demanda”.