L’Ajuntament de Xàtiva anuncia mesures “contundents” per eradicar la venda il·legal als carrers de la ciutat

  • Es comptarà amb drons per incrementar la vigilància i se seguirà amb la campanya “No és no”

L’Ajuntament de Xàtiva presentava ahir al migdia el dispositiu especial per a la Fira d’Agost 2019. A la roda de premsa van estar presents el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner i el comissari cap de la Policia Local Antonio Collado.

Giner feia especial esment a la lluita contra la venda il·legal amb “dispositius policials especials que tenen com objectiu eradicar aquesta pràctica davant la demanda per part dels comerciants i veïns de la ciutat que paguen els seus impostos»”. El regidor manifestava que aquest fenomen produeix “una competència deslleial” i per això és fonamental la ajuda ciutadana per tal d’ajudar a suprimir aquesta pràctica. En aquests moments s’estudia com portar endavant aquests dispositius però es pretén reforçar la vigilància en espais que tradicionalment són ocupats pel “top manta” i en les zones on solen arribar a la ciutat.

D’altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana informava que per garantir la seguretat en els més de 100 esdeveniments que es van a celebrar tant en el Reial de la Fira com als llocs més concorreguts de la ciutat, s’implantaran controls d’alcoholèmia i drogues destinats a evitar qualsevol tipus de conducta perillosa o violenta.

Una de les grans novetats d’aquest any es la vigilància dels espais mitjançant drons. Aquests aparells s’utilitzaran com una eina més per controlar la Fira a tots els nivells, com pot ser trànsit o edificis públics, entre d’altres, i sempre dins dels límits de la legislació vigent.

Pel que fa el dispositiu contra la violència de gènere, se seguirà amb la campanya “No és no” i es mantindran diferents punts violeta disposats per solucionar les incidències el més ràpid possible, també gràcies a la integració de la Policia Local en la xarxa VIOGEN, on els cossos de seguretat treballen de manera conjunta junt a professionals en l’àmbit de la lluita contra la violència masclista.

Les mesures preventives presentades tenen com objectiu que tot el públic puga gaudir d’una Fira sense incidents i allunyada de qualsevol tipus de violència o discriminació. El regidor confia en que el dispositiu especial siga efectiu.

 

Una ciutat segura

Per finalitzar, Juan Giner destacava que “Xàtiva es una de les ciutats més segures d’Espanya gràcies al treball conjunt que fan els responsables d’activitats en matèria de seguretat, com ho avalen les xifres relacionades amb la delinqüència i l’eficiència dels cossos policials”. Concretament, Xàtiva compta amb una mitjana de 30 delictes per cada 1.000 habitants quan la xifra en ciutats semblants ronda els 60.