L’Ajuntament de Xàtiva contractarà a 99 joves menors de 30 anys gràcies al programa “Avalem Joves Plus”

  • Els contractes, d’un any de durada, es crearan en el 95% dels ajuntaments del territori valencià

Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació, ha presentat aquesta setmana les xifres provisionals de contractació del programa “Avalem Joves Plus” a Xàtiva. En un acte en el qual l’acompanyava l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, i el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, Briones ha anunciat que gràcies al pla del Servei Valencià d’Ocupació i Formació 99 joves, aproximadament, començaran a treballar en l’Ajuntament de Xàtiva. “Avalem Joves Plus” és un programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals. Aquest programa del Servef té una triple finalitat: millorar l’empleabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar-los experiència laboral i posar en valor el talent jove en l’administració pública.

El programa generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en tota la Comunitat Valenciana i disposarà d’una inversió de més de 100 milions d’euros, finançats gràcies al Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea.

Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià. “És fonamental la col·laboració entre els ajuntaments i el Consell per a engegar amb èxit programes d’ocupació com a est”, ha assenyalat la directora general d’Ocupació i Formació.

 

L’èxit d’Avalem Joves

La bona acollida del programa ha motivat l’augment del pressupost destinat a “Avalem Joves Plus”, com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig la setmana passada en la seu del Servei Valencià d’Ocupació i Formació a València.

A l’edició de l’any passat es van superar totes les expectatives de convocatòria i va ser un èxit en donar ocupació a uns 3.400 joves. El pla de xoc del Servef contra la desocupació juvenil va rebre el reconeixement de la Unió Europea i la Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia seleccionada per Brussel·les per a exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves.

“Aquest tipus d’iniciatives han contribuït al fet que la desocupació juvenil en la Comunitat Valenciana haja caigut per baixa del 40% per primera vegada des de 2009”, ha explicat Rocío Briones.

La línia actual del Servef és donar prioritat a les actuacions per a la integració laboral dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció, com és el cas dels joves. L’objectiu és generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics.