L’Ajuntament de Xàtiva enceta un dispositiu especial contra l’onada de fred

  • Qualsevol ciutadà que detecte a una persona sense sostre o exposada al risc pel fred ha de telefonar al 112 o al 96 204 98 99 per a que la Policia Local el trasllade al refugi habilitat

L’Ajuntament de Xàtiva ha engegat un dispositiu especial amb motiu de l’alerta per l’onada de fred que arriba dijous. El dispositiu especial, coordinat per Benestar Social i la Policia Local, s’uneix al protocol ordinari de l’Ajuntament per a aquests casos, com a prevenció per la situació extraordinària de baixes temperatures que es preveu que afecten a zona durant els propers dies. En aquest sentit, dimarts es van reunir la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo i la regidora de la Policia Local de Xàtiva, Mariola Sanchis, per tal d’ultimar els detalls abans de la posada en marxa d’aquesta mesura.

El dispositiu consisteix en una especial vigilància per part de patrulles de la Policia Local de Xàtiva, per tal de localitzar persones sense sostre o amb risc de vulnerabilitat amb la finalitat de traslladar-los a dependències de l’alberg del Cigroner habilitat en aquesta ocasió per acollir a aquestes persones.

Per tal que s’inicie el protocol d’acollida d’emergència, ha de produir-se una comunicació amb la Policia Local, qui gestionarà l’accés a l’edifici. Per tant, qualsevol ciutadà o ciutadana que detecte a una persona en risc ha de posar-ho en coneixement de la Policia Local de Xàtiva a través dels telèfons 112 o 96 204 98 99.

Mentre es perllongue la situació d’alerta, si les persones acollides no tenen família ni cap altre recurs on acudir, Benestar Social garanteix la seua correcta alimentació, mitjançant convenis amb serveis de restauració de la ciutat.

 

Avís groc

L’oratge a la província de València estarà marcat els pròxims dies per una severa baixada de les temperatures. L’onada de fred deixarà registres pròxims als zero graus a la capital mentre que a Xàtiva s’esperen mínimes de -4ºC entre dijous i dissabte, sent divendres el pijor dia del temporal, d’acord amb les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). La pròpia AEMET ha decretat l’avís groc per fred a tot l’interior sud de la província. Les temperatures es recuperaran lleument a partir de dilluns.