L’Ajuntament de Xàtiva inverteix 13.000 euros en 21.000 quilos de menjar per a famílies necessitades

Amb un pressupost aproximat de 13.000 euros, s’han aconseguit reunir uns 21.000 quilos perquè cap família establida a Xàtiva amb necessitats passe alguna penúria en aquests mesos de juliol, agost i setembre, en els quals durarà la iniciativa.

IMG_0940Des d’aquest dilluns, des de la seu de la Creu Roja es repartiran lots d’aliments bàsics juntament amb detergent i gel. Molts d’ells procedeixen del repartiment trimestral que fa la Unió Europea a Creu Roja i la resta han sigut comprats pel per el consistori xativí, aportant una primera inversió de 6.600 euros que s’incrementarà en les pròximes setmanes.

Segons ha informat Rosa Esteban, “es beneficiaran 194 famílies formant un total de 649 persones, sent 431 adults i 218 xiquets a partir dels 3 anys, sense quantificar als nadons, sent el 66% de nacionalitat espanyola”.

Així mateix, l’edil de Benestar Social va recordar “les beques de menjador que proporcionen el dinar a 26 xiquets durant aquests mesos, 18 dels quals estan en l’escola d’estiu, i que continuarà una vegada comence el curs per a evitar la discriminació entre els menors”.

Per la seua banda, Concha Olmos, presidenta de Creu Roja de Xàtiva, va destacar la labor de l’ajuntament que “ja a l’octubre, novembre i desembre van aportar 500 euros per mes a Càrites, a l’Església Evangèlica, Creu Roja i Consolació per a la compra d’aquests aliments”.

IMG_0944Des de gener es va començar a arreplegar la informació per a adherir-se a aquesta iniciativa amb el requisit bàsic de ser residents a Xàtiva, disposant així d’un control de tots aquells que participen en ella. Així, el repartiment es realitzarà seguint un ordre de lliurament i cada beneficiat disposarà d’una fitxa amb la seua foto.

Aquesta acció arriba en un dels moments més complicats que viu la nostra societat i es té la intenció de seguir amb ella una vegada finalitze el període estival. “Sempre que els nostres veïns tinguen aquest tipus de necessitats la regidoria de Benestar Social estarà amb ells i no deixarem que a cap família els falte de menjar”, va finalitzar Rosa Esteban.