L’Ajuntament de Xàtiva reclama al COR que pague els sobrecostos pel trasllat del fem

  • El Consistori demana més de 266.500 euros

La Junta de Govern Local, a proposta de la regidoria de Medi Ambient, ha aprovat reclamar al COR 266.586 euros en concepte de sobrecostos pel trasllat del fem de Xàtiva a la planta de Ròtova des de desembre de 2012 fins novembre de 2016.

Esta quantitat ve generada per la distància a la qual es troba esta planta de tractament, la qual supera els 30 minuts com a màxim de trajecte establerts al pla zonal del Consorci de Residus. Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno “Xàtiva ha estat pagant les mancances del COR i eixes deficiències en infraestructures déu assumir-les el Consorci no els veïns i les veïnes de Xàtiva”.

Tot i això, la nova direcció ja ha solventat esta situació. El passat 28 de novembre es va produir un canvi en la destinació dels residus de Xàtiva i actualment es porten a Guadassuar, pel que estos sobrecostos s’eliminen. Segons Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva i president de l’entitat “el COR assumirà tots estos sobrecostos, de fet ja s’ha habilitat una línia de crèdit per cobrir estes responsabilitats patrimonials derivades d’una mala gestió durant l’anterior legislatura”.

5.557 euros de sobrecost al mes

Durant 48 mesos s’ha estat abonant al mes a l’empresa adjudicatària del servei de fem, INDITEC, 5.557,41 euros en concepte de sobrecostos per traslladar el residus a l’estació de transferència de Ròtova. El que suposa 66.688,92 euros a l’any.

Aquesta reclamació ja es va realitzar el juliol de 2013 però el COR, presidit aleshores per Vicent Parra, regidor de l’Ajuntament de Xàtiva, no va respondre a aquesta petició.