L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la celebració del Dia de l’Orgull Gai

  • El consistori vol recolzar la celebració d’aquest dia de reivindicació del col·leciu lèsbic, gai, bisexual i transexual

Demà se celebra el dia internacional de l’orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual. L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la commemoració d’aquesta efemèride. Per primera vegada, la bandera multicolor, símbol d’aquest col·lectiu, oneja des d’ahir al balcó de l’Ajuntament i ho farà al llarg de tot el cap de setmana.

Segons la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí Albero,  “malgrat els avanços que s’han produït en molts llocs del planeta, que han aconseguit que en països com el nostre les persones LGTB gaudisquen d’una protecció i igualtat legal, hi ha encara 78 països on és delicte ser lesbiana, gai, transexual o bisexual, amb càstigs que van des d’agressions físiques, violacions correctives, condemnes de presó o, fins i tot, penes de mort”. La regidora ha manifestat que es pren aquesta mesura de caràcter simbòlic amb la finalitat, entre d’altres, de que la ciutadania siga realment conscient de la repressió i discriminació que viu el col·lectiu en moltes zones del planeta.

Finalment, conclou la regidora que “l’Ajuntament de Xàtiva, i tots els seus representants, se solidaritzen amb el treball, la valentia i la convicció que, dia a dia, mostra aquest col·lectiu d’homes i dones que amb el seu activisme tracten de fer veure que una altra societat és possible, lliure de tota discriminació i exclusió que estiga basada i arrelada en l’orientació sexual o la identitat de gènere”.

 

La regidora de benestar Social acompanya als tècnics a les visites d’intervenció

D’altra banda, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, amb una treballadora social i un agent d’atenció a la dependència, feia ahir dues visites d’intervenció en distints domicilis de la ciutat de Xàtiva. La regidora vol així abordar en primera persona la problemàtica de l’exclusió social i dels col·lectius de majors, malalts mentals, dependents, infància i adolescents. Angulo vol desenvolupar un pla integral que abaste des de la prevenció fins a les actuacions d’emergència. La regidora vol acompanyar periòdicament als tècnics dels diferents serveis al treball de camp. D’altra banda, Angulo vol conèixer experiències d’altres municipis de característiques similars que han apostat de manera decidida per la dignitat de les persones usuàries dels serveis socials.