L’Ajuntament defensarà que la Font de la Figuera puga tenir Centre de Dia

  • El Consistori lamenta l’intent del Partit Popular per obstaculitzar el projecte i destaca que “per 5.000 euros que el PP considera de més per la compra-venda, la població està en risc de perdre 1.322.856 euros de subvenció que farien realitat aquest centre”

Des de que l’Ajuntament de la Font de la Figuera anunciara la propera construcció del Centre de Dia, fa quasi un any, moltes han estat les mostres d’alegria per part de les veïnes i veïns que per fi veien complert el somni de disposar d’un espai ideal per mantenir un envelliment actiu. Però ara, els tràmits per fer-ho s’entorpeixen davant la sentència que considera incorrecte el procediment d’adquisició del terreny del Centre de Dia, per la diferència de 5.000 euros que el PP considera de més per la compra-venda. Dels 70.000 euros de valoració del solar per informe inicial i 80.000 euros que demanava el propietari, es va assolir un acord de 75.000 euros. Un fet que posa en risc perdre 1.322.856 euros de subvenció que farien realitat aquest projecte.

El jutjat del contenciós nº 6 de València ha declarat nul l’acord pel qual el Govern Municipal va adquirir a finals de 2017 la parcel·la urbana on planeja construir el complex assistencial, de manera que l’Ajuntament ja ha manifestat la seua intenció de recórrer la sentència.

L’Ajuntament també destaca que, en la demanda, en cap moment el PP parla de la familiaritat entre el Segon Tinent d’Alcaldia i els propietaris del solar, per tant, si a la demanda no ho indica, el consistori no pot defensar-se sobre aquest punt en aquest procediment. També crea estupor que el PP encoratge al jutge perquè acabe concloent que en l’expedient de compravenda no es justifica l’augment de població envellida per justificar la realització del Centre de Dia.

També ha causat estupor a l’Ajuntament el punt de la sentència en el qual s’indica que per a un municipi de menys de 20.000 habitants com la Font, “no és obligat construir un centre de dia”, ja que no és un servei de necessària i preceptiva prestació per l’ajuntament’, en quant la població compta amb una taxa d’habitants altament envellida. “Considerem una valoració subjectiva del PP de la Font de la Figuera, que ho indica en la demanda i que a més el jutge ho accepta”. A més, “estem parlant d’un espai per a 40 persones”.

Tampoc és igual restaurar un edifici, en al·lusió a la comparació de la Font amb altres localitats, que alçar-lo des de zero. I que, per cert, este espai és considerat per l’informe tècnic (compta amb l’informe d’idoneïtat) per ser un espai obert a la natura, amb vistes immillorables a la població, també accessible i cèntric i amb proximitat a la carretera i al centre de Salut, com mereixen les persones grans i amb dependència que el gaudiran.

“Estem parlant del futur de la gent gran del poble i de les persones amb dependència. Ara estudiarem totes les possibilitats que ens deixa este encreuament”, assenyala l’Ajuntament.

Antecedents

El Partit Popular de la Font de la Figuera considerava contrari a l’ordenament jurídic l’acord de la Junta de Govern local en data 12 de desembre en què es va aprovar l’adjudicació de l’adquisició de l’immoble que es destinarà al Centre de Dia. Des de l’Ajuntament, el Govern Municipal es mostra calmat perquè “seguim fent les coses bé, conforme a dret i els informes tècnics’, tot i que lamentaven ‘aquest nou intent d’entorpir la nostra tasca que acabarà perjudicant la ciutadania”.

El futur Centre de Dia té prevista la seua ubicació al solar sense edificar de 1.013m² situat al costat del centre escolar, i amb una altra parcel·la de l’ajuntament d’altres quasi 900m² per al desenvolupament del jardí, el qual disposa d’unes vistes immillorables al Capurutxo, campanar i a l’ermita de Santa Bàrbara i a la serra d’Énguera. A més, la seua excel·lent ubicació el fan proper al centre de la població, sense carrers amb pendents elevats (com és habitual en esta població), i fàcil accés al mateix i proximitat al centre de salut i de la N-344 per a possibles comunicacions d’ambulàncies. Així, les veïnes i veïns de la Font de la Figuera i de les poblacions properes, disposarien d’un espai digne, pensat per al desenvolupament de les seues habilitats, en edats avançades, pensant que siga un espai integrat amb la resta de la societat (centre escolar) i d’espai suficient per al seu temps lliure, cosa que no podria ser possible en un altre terreny urbà actual.