L’Ajuntament d’Ontinyent inicia un pla d’actuacions als col·legis públics amb els efectius de la “Brigada DANA”

  • Els treballadors contractats amb ajuda del Consell efectuen reparacions atenent peticions dels centres

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat un pla d’actuacions als col·legis públics del municipi amb els efectius de la “Brigada DANA”. Cal recordar que el passat mes de desembre la plantilla municipal es reforçava amb 18 persones contractades amb una subvenció autonòmica de 223.000  euros i seleccionades pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, que prestaran servei  durant sis mesos a jornada completa per pal·liar els efectes de la DANA a la localitat. Dins de les actuacions en aquesta línia es troba el pla d’intervencions als col·legis públics, que s’efectuen  tenint en compte les peticions que es fan des dels propis centres.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, han visitat les primeres actuacions que s’han fet al CEIP Bonavista, que han inclòs reparacions de goteres a les teulades i actuacions de millora de l’estat dels lavabos,  entre d’altres. Borrell explicava que estes reparacions als col·legis “se sumen a eixe tsunami de millores a les infraestructures educatives que va a suposar la inversió de més de 20 milions d’euros dins del Pla Edificant, amb el qual aquestes actuacions són totalment compatibles. Aquestes reparacions són lògicament intervencions de menor calat, però suposen altre granet de sorra que mostra la importància que estem donant l’Ajuntament i la Generalitat a una qüestió tan important com és l’educació dels ontinyentins i ontinyentines del futur”, destacava.

Manuel Cuesta, per la seua banda, explicava que la xifra de treballadors de la “Brigada DANA” que es dedicaran a aquestes funcions anirà variant segons les necessitats de les actuacions a dur a terme en cada centre, i confirmava que la majoria de peticions d’intervencions que s’han rebut des dels mateixos “son semblants a les que hem fet al Bonavista, principalment sobre goteres a les teulades i reparacions als banys”, avançava.

 

Ontinyent repara el Camí de la Ponceta afectat per la DANA amb ajuda de la Conselleria

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa pública Tragsa (dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica) estan coordinant-se en els treballs de reparació del Camí de la Ponceta, greument afectat per la DANA que va patir la Comunitat Valenciana a finals del passat mes de setembre. Es tracta d’una de les intervencions de gran calat que estan pendents quant a la reparació dels múltiples desperfectes registrats al terme, i que comptaran amb el finançament de la Generalitat Valenciana.

L’actuació es produeix en un tram on el corrent d’aigües va afectar al talús que subjecta el camí en dos punts. En trencar-se aquest talús, el ferm del camí va desaparèixer parcialment, deixant impossible el trànsit de vehicles a la zona, que va tenir que desviar-se per vies alternatives. L’actuació iniciada estos dies es centra en la reconstrucció del talús i la construcció de dos murs de pedra i formigó que el protegiran i consolidaran. La construcció d’aquestos mur no afectarà el trànsit d’aigües, i partiran de l’interior de la base de l’antic talús, amb unes dimensions de 5 i 15 metres lineals d’altura i 15 i 35 metres lineals de longitud, respectivament.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, recordava que davant la situació generada per la DANA, “vam poder actuar en primera instància en molts camins, però altres suposaven actuacions més complexes que requerien de l’elaboració de projectes d’obra, i que suposaven una inversió econòmica elevada. El passat mes d’octubre ens vam reunir amb el Director General d’Agricultura, Roger Llanes, qui ens va ratificar que comptaríem amb el suport del Consell per actuar en aquest camí i en altres amb importants desperfectes. Fa ara un mes vam començar l’actuació al Camí del Pont del Rei, hem encetat ara la intervenció al Camí de la Ponceta i als propers dies començarem les obres al Camí de la Puríssima”, avançava.

Manuel Cuesta tenia paraules d’agraïment per a la predisposició de la Conselleria a treballar colze a colze amb l’Ajuntament, i per al veïnat de la zona afectada per la seua col·laboració i paciència.