L’Ajuntament d’Ontinyent recorda l’obligació ciutadana de fer un ús responsable del servei de retirada de fem

  • La regidora de Sostenibilitat adverteix que les conductes incíviques posen en perill la seguretat de les persones i poden ser sancionades amb fins a 600 euros

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha recordat a la ciutadania l’obligació de fer un ús responsable del servei de retirada de fem, després de detectar-se diversos casos de conductes incíviques que poden ser sancionades amb multes de fins a 600 euros.

La regidora explicava que “estem registrant alguns casos de persones que no està complint amb la normativa ni comportant-se amb la responsabilitat necessària de cara a un servei imprescindible com el de la retirada de fem. Són conductes que fins i tot posen en perill la seguretat de les persones que treballen al mateix, en un moment al qual estes persones també estan fent un esforç extraordinari pel bé de totes i tots”.

Gandia recordava en aquest sentit que és obligatori traure el fem degudament tancat en bosses lligades i deixar-la a la porta de casa, i que les comunitats de veïns han de traure obligatòriament el contenidor comunitari, quedant a més totalment prohibit deixar borses de fem o envasos fòra dels contenidors de reciclatge i a les zones urbanes sense contenidors d’emergència. La regidora ha aclarit que als llocs del casc urbà on s’han retirat els contenidors no poden deixar-se els residus, tal com s’ha fet constar en plaques informatives en estos espais.