L’Ajuntament estudia integrar Xàtiva en el producte turístic de castells i palaus d’Espanya

  • La xarxa, que integrarà a més 55 ciutats, pretén impulsar el turisme patrimonial

L’alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, i la regidora de Turisme, Mariola Sanchís, han participat aquesta setmana en la presentació  del Club de Producte Turístic Grans Castells i Palacios d’Espanya celebrat en el Castell de Belmonte (Conca). Una jornada dirigida a administracions autonòmiques i locals, empreses gestores i proveïdors de serveis turístics celebrada amb l’objectiu d’engegar una associació de producte turístic que pretén impulsar el turisme patrimonial i cultural.

El Club, que compta amb el suport de la Secretaria d’Estat de Turisme, Turespaña i Paradores, naix com una oportunitat per a agrupar a propietaris de castells i entitats que els gestionen i poder oferir serveis turístics, entre ells visites guiades, exposicions o fires medievals. La finalitat és impulsar l’aprofitament turístic integral de castells i altres edificis -s’estima que existeixen en el país al voltant de 10.200, encara que solament una xicoteta part és visitable-. Un producte complementari a l’actual oferta cultural i que pot suposar un atractiu per a posar en valor nombrosos destinacions. 

De fet, l’Associació de Castells i Palaus Turístics d’Espanya ha xifrat el potencial d’aquest producte en 143 castells i palaus d’interès turístic, que reben un volum anual de 5.625.000 visitants.

Xàtiva ha mostrat interès en integrara en aquest Club i participar en un model organitzat per a oferir un conjunt de serveis turístics, tangibles i intangibles, adequat a la demanda del viatger. El seu Castell, un dels més importants de la península, registra més de 80.000 visitants anuals.