L’Ajuntament potencia la comunicació directa amb la ciutadania amb “Ontinyent Avisa”

  • A través de l’APP municipal la ciutadania podrà comunicar incidències, suggeriments i consultes, i el consistori podrà enviar avisos i alertes

L’Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana “Ontinyent Avisa”, un nou mètode de comunicació entre la ciutadania i l’administració a través de l’APP municipal. La regidora d’Innovació, Rebeca Torró i, el regidor de Govern Obert, Transparència i Modernització, Joan Sanchis, donaven detalls d’aquest nou servei que té com a objectiu millorar el camí per a tenir una relació de comunicació més fluïda, constant i immediata entre el consistori i la ciutadania.

Torró explicava que “des del Govern d’Ontinyent entenem la innovació com una política transversal que ha d’arribar a tota l’administració. Aquest és un procés de modernització que ja es va començar en la legislatura anterior i que continua en aquesta. Exemples d’açò són la creació de l’Administració Electrònica, la reserva online de pistes al Poliesportiu, els pagaments electrònics o l’ampliació de les zones wifi gratuïtes a tots els barris de la ciutat” declarava la regidora.

Amb “Ontinyent Avisa”, per una banda, el consistori podrà enviar avisos a través del mòbil sobre qüestions d’informació municipal com talls de trànsit, esdeveniments culturals, oposicions o avisos urgents, entre altres. D’altra banda, la comunicació també podrà ser a la inversa. La ciutadania podrà traslladar amb caràcter immediat, a través de l’APP, qualsevol incidència en la via pública, suggeriment o consulta i acompanyar-la amb una fotografia. D’aquesta manera es millorarà notablement la comunicació entre ambdues parts i l’ajuntament podrà actuar el més ràpid possible per solucionar possibles incidències.

Joan Sanchis, incidia que aquest servei “és gratuït, però és necessari tenir descarregada l’APP municipal, a través del Play Store o App Store. Una aplicació en la qual s’arreplega l’agenda cultural, les notícies o les farmàcies de guàrdia, entre altra informació, i que ara, a més, servirà com un nou sistema de comunicació que pretén ser més ràpid i eficaç” concloïa.