L’Albereda Jaume I es tancarà al trànsit en diumenges i festius

  • El regidor Miquel Lorente afirma que “anem a fer que la ciutat i el carrer siga de les persones”

El primer tinent d’alcalde i regidor de Trànsit i Aparcaments, Miquel Lorente, ha informat de que l’Albereda Jaume I es convertirà en un espai per a vianants cada diumenge i dia festiu de l’any. Des de l’Àrea de Trànsit i Aparcaments de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha indicat que “amb aquesta mesura cada diumenge l’Albereda Jaume I es transformarà en una continuació del jardí José Espejo, un gran espai per a les persones sense que els cotxes siguen qui limiten l’activitat i els moviments de la gent”.

La mesura del tancament de l’Albereda, des de l’edifici de correus fins l’ajuntament, es posarà en marxa a partir del proper diumenge 13 de setembre. El pas de vehicles estarà interromput des de les 9:30h fins les 00:00h. Per a Lorente (EU), amb el tancament de l’Albereda “se’ns obri un nou espai al cor de la ciutat per fer activitats culturals, aeròbic, aprendre hàbits saludables i participar en activitats diverses. Anem a fer que el carrer siga de les persones i aquesta mesura demostra que és possible”, ha afegit.

Lorente ha defensat que “aquesta mateixa acció s’implante en altres places i carrers, de fet a Xàtiva li queda molt de camí per recórrer en l’ús públic dels carrers a favor del vianant”, segons creu el regidor.