L’alcalde de la Pobla del Duc, nou president de la Mancomunitat de La Vall d’Albaida

  • El plenari va triar també la socialista d’Ontinyent, Rebeca Torró, com a vicepresidenta

Captura de pantalla 2015-07-01 a las 11.41.01El socialista, Vicent Gomar, es va convertir el passat dilluns al nou president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, després del Plenari celebrat.

L’alcalde de la Pobla del Duc va rebre els vots dels alcaldes socialistes a més dels vots dels municipis de Llutxent i Montitxelvo, de manera que va aconseguir la majoria absoluta.

Per aquesta legislatura, el sistema de Govern de la Mancomunitat s’ha modificat. Els representants de la Mancomunitat ara són directament els alcaldes, el vot d’ells equival al nombre de regidors del seu Ajuntament. D’aquesta manera, els 14 alcaldes del PSPV-PSOE han arribat als 126 vots dels 144 necessaris per arribar a la majoria absoluta. La diferència ha vingut dels vots dels primers edils de Llutxent i Montitxelvo, candidats de llistes independents però amb integrants socialistes.

 

Torró, primera dona ontinyentina amb aquest càrrec

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha estat nomenada vicepresidenta de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida. Torró, que es converteix així en la primera dona ontinyentina en ostentar un dels càrrecs directius de l’ens comarcal, ha agraït el recolzament obtinguda al ple de la Mancomunitat.

Torró destacava la seua satisfacció “perquè Ontinyent va a estar present als màxims òrgans de govern de la Mancomunitat, seguint la voluntat que sempre hem expressat d’exercir una capitalitat amable, i convertir la nostra ciutat en eixe referent comarcal que sempre degué ser. Ontinyent està disposada a liderar la comarca, però sempre respectant el seu pes demogràfic, econòmic i polític, cosa que en els últims anys no ha passat”, apuntava.

Des del Govern d’Ontinyent es vol que la Mancomunitat es convertisca en un instrument de vertebració de la comarca i prestador de serveis als pobles, sent necessari, explicava Torró, repensar quin és el paper de la Mancomunitat per evitar tornat a caure en les errades que han situat a l’ens en una situació de fallida tècnica: “la situació econòmica és molt delicada, i per això el nostre alcalde, Jorge Rodríguez, ha demanat als ajuntaments que arrimen el muscle, perquè hi ha molts reptes que afrontar. Seguint esta línia, i tal i com avançava el nou President, Vicent Gomar, anem a afrontar de cara reptes com recuperar el Pla de Minimització, garantir la continuïtat del Projecte Trèvol i establir quins són els serveis bàsics que cal mancomunar”, destacava.