L’Alcúdia de Crespins adelanta la Cremà de la foguera de Sant Onofre a divendres

L’Alcúdia de Crespins ja es troba immersa en la construcció de la foguera, que este any es cremarà divendres, i en la preparació de les seues festes patronals en honor a Sant Onofre que se celebraran divendres 8 i dissabte 9 de juny. Aquest any, en coincidir la festivitat del Cor de Jesús amb la celebració del dia del patró, des de l’Ajuntament consensuat amb la Parròquia, es va decidir que tant la cremà com el dia del patró, s’avançaran un dia per no coincidir.

Per aquesta raó, la localitat festejarà el Dia de la Foguera divendres, 8, amb la Cremà. Divendres, les festes de Sant Onofre arrancaran al matí amb jocs infantils i un espectacle de titelles (12.30 hores) a la Plaça Jaume I i la Fira d’Atraccions en l’accés a la Sénia. Una fira que obrirà també a la vesprada, a partir de les 17 hores. La jornada es completarà amb la recollida de les festeres i festers i l’Ofrena per donar pas a la Cremà a les 21.30 hores. A la nit, a les 00.00 hores hi haurà un Concert de Rock a càrrec de Delto (Tribut a Extremoduro) i Kastigaos sin postre. A la matinada, a les 4.00 hores se celebrarà torrà al costat de la foguera.

Dissabte 9, Dia de Sant Onofre, la Fira Artesanal arrancarà a les 11.00 hores en la Plaça Sant Jaume I i mitja hora després s’obrirà la VIII Fira Outlet del Comerç Local, que ocuparà l’avinguda Corts Valencianes. La Fira d’Atraccions continuarà oberta, diumenge. A les 18.00 hores hi ha prevists tallers de batukada i circ. A les 20.00 hores se celebrarà la Missa cantada per la Rondalla Barreja. A les 23 hores, Dansà Popular. Després hi haurà Sarau a la plaça Constitució i a les 00.30 hores Gran Cordà.

El diumenge, els actes començaran a les 10.00 hores al Camp de Futbol José Gramage amb el Trofeu Festes de Sant Onofre. Categoria Aleví, amb els equips participants: Atlético de Madrid, Rayo Vallecano, UD Canals i el CD l’Alcúdia de Crespins. A més, estarà oberta la Fira Artesanal i la fira d’atraccions.