L’Alcúdia de Crespins destinarà 43.500 euros a Serveis Socials

  • El municipi de la Costera centralitza el registre general a la nova seu

L’Ajuntament de L’Alcúdia de Crespins rebrà un total de 43.524 euros per part de la Diputació de València gràcies a la convocatòria de les ajudes per al sosteniment de les prestacions bàsiques dels Serveis Socials.

En concret, i ordenant les quanties de major a menor, la Diputació aportarà 30.714 euros per a l’ajuda a domicili; 4.860 euros per a prestacions econòmiques individuals; 4.000 euros per a solucionar la pobresa energètica (pagament de rebuts de llum i aigua); 3.250 euros es destinaran a la intervenció per a la prevenció i inserció social i finalment altres 700 euros per a cooperació social.

Cal destacar que aquestes ajudes estaven destinades a municipis amb menys de 10.000 habitants i l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, al costat d’altres 8, ha sigut un dels beneficiats d’entre un total de 79 sol·licituds presentades.  La regidora de Serveis Socials, Inma Penadés, ha manifestat la seua alegria “ja que els diners que rebrem per part de la Diputació aniran destinats al 100% al poble, a millorar la qualitat de vida dels usuaris de Serveis Socials”. “Uns diners que farà possible mantenir l’ajuda que oferim a les persones més desfavorides de l’Alcúdia de Crespins”, ha explicat.

Per la seua banda l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha apuntat que amb aquesta subvenció “anem a fomentar la inclusió social, lluitar contra la pobresa energètica i l’exclusió social”. Així mateix, el primer edil ha marcat com a actuacions previstes més destacades aprovar un pla d’acció per a la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social així com mantenir les col·laboracions amb les entitats locals que es dediquen a açò; intensificar les mesures destinades a xiquets i joves de famílies vulnerables durant l’estiu; mantenir les prestacions econòmiques per a atendre les necessitats de les persones que no disposen de recursos suficients i desenvolupar els Planes Locals d’Inclusió Social. Altra mesura que es contempla és definir, regular i impulsar la lluita contra la pobresa i exclusió social amb la convocatòria extraordinària de subvencions per a atendre famílies amb fills en situació de vulnerabilitat.

Nova seu

Per a realitzar qualsevol tràmit dirigit a l’àrea de Serveis Socials ja no farà falta acudir a l’Ajuntament. A partir d’ara, el servei de registre general per a les consultes queda centralitzat en l’edifici condicionat com a nova seu en el carrer Sant Francesc, 5. Els veïns que vulguen rebre informació sobre alguna qüestió o desitgen realitzar algun tràmit, podran acudir directament al nou emplaçament.