L’Alcúdia de Crespins, “espai cardioprotegit”

  • S’han instal·lat dos desfibriladors, un al Poliesportiu i l’altre al cotxe patrulla

Cada vegada són més les persones que pateixen parades cardiorespiratòries als espais públics. Per aquest motiu, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha decidit instal·lar aparells desfibradors en dos dels principals punts de referència del poble: un al Poliesportiu Municipal, i l’altre al cotxe patrulla de la Policia Local, amb el propòsit de garantir una unitat mòbil dirigida cap a tot el veïnat del municipi.

Els dos equips compten amb una sèrie d’instruccions i senyalitzacions per a la seua efectivitat, ja que les possibilitats d’accedir de manera fàcil i ràpida a un desfibril·lador són primordials per augmentar les probabilitats de supervivència de la víctima.

En el marc del projecte, Pepe Garrigós, alcalde de l’Alcúdia de Crespins, ha assenyalat que “la seguretat i la protecció del ciutadà és el principal repte a aconseguir”. D’aquesta manera, per sensibilitzar a la població sobre els beneficis dels equips, el personal de les àrees amb accessibilitat ha rebut una sessió formativa de reanimació cardiopulmonar bàsica i maneig dels Desfibril·ladors Externs Semiautomàtics (DESA): “al cap i a la fi, el que vertaderament importa és salvar vides i estos recursos aporten facilitats per a aconseguir-ho”, ha destacat Garrigós.

Amb el curs de formació homologada, els assistents rebran, els pròxims dies, un certificat per part de l’Informe Quinzenal Epidemiològic Nacional (IQEN), una iniciativa duta a terme per part del Ministeri de Salut i Protecció Social.

Gerard Gimeno, regidor d’Esports i Joventut ha apuntat que amb els nous equips “els esportistes entrenen amb més tranquil·litat i sense pensar en els riscos que poden encaminar-se amb el rendiment”; Altra proposta per continuar vetllant i superposant la vida diària i el benestar de les veïnes i veïns del municipi.