L’Alcúdia de Crespins prepara el 9 d’Octubre amb diverses activitats culturals i esportives

  • Aquesta vesprada es realitzarà un cercavila per tot el poble a les 19 hores i després, a les 20 hores, es durà a terme l’acte institucional
  • El consistori durà a terme concerts i exposicions durant tot el mes gràcies a la col·laboració de la Diputació de València i el SARC

L’Alcúdia de Crespins prepara la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana amb activitats culturals i esportives. Així doncs, per a la vesprada del 5 d’octubre s’inaugurava l’exposició de pintura “Les converses en el silenci” de l’artista taiwanés Chi-Chang Hsieh en la Sala Generalitat de la Biblioteca Municipal. L’agenda prossegueix hui, dilluns 8 d’octubre a les 19 hores amb un cercavila per tot el poble a càrrec dels Gegants i Cabuts de Castelló de la Ribera i a les 20 hores començarà l’acte institucional amb la hissada de les banderes per a després, des de la plaça de la Constitució, realitzar la processó cívica fins a la plaça Jaume I on tindrà lloc l’ofrena i els parlaments. En finalitzar se celebrarà un vi d’honor.

Per al Dia de la Comunitat Valenciana, està programat el Dia de la Bicicleta, el recorregut de la qual, que es donarà inici a les 11 hores, començarà i finalitzarà en la plaça de la Constitució. També des de la mateixa hora i fins a les 14 hores en el mateix lloc, es realitzaran tallers didàctics per als més xicotets i a les 12 hores, es durà a terme una activitat d’animació infantil. Ja a la vesprada, a les 20 hores en la casa de la Cultura, se celebrarà un concert de música tradicional valenciana a càrrec d’Emili Someño.

Des de la regidoria de Cultura han organitzat més activitats per a completar el mes d’octubre amb la col·laboració de la Diputació de València i el Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC). El divendres 19 a les 19:30 s’inaugurarà l’exposició d’obra gràfica sobre paper de l’artista russa Oxana Malysheva i a les 22.30 hores, en la Casa de la Cultura, Eva Gómez realitzarà un concert de música d’autor i reivindicativa en valencià. Per al dissabte 20 d’octubre a les 19.30 hores s’ha programat el V Concerte Homenatge a Jose Arnau Sanchis, organitzat per l’Orquestra Abalsants en col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins i, finalment, el divendres 26 a les 22.30 hores, la Casa de la Cultura acollirà un concert de música tradicional i folk en valencià de Jonatan Penalba.

El regidor de Cultura en l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, ha explicat que “en els actes commemoratius de la Festa de tots els valencians i valencianes hem conjugat l’origen, la identitat, la cultura, la tradició i l’esport perquè tots els veïns de la localitat puguen gaudir d’aquest dia tan especial”. “Quant a les activitats que es perllongaran durant tot el mes d’octubre amb concerts de música en valencià i exposicions, hem aconseguit completar l’agenda cultural del consistori municipal amb el patrocini de la Diputació de València i el SARC”, ha manifestat l’edil.