L’Alcúdia de Crespins recordarà a Joanjo Masó amb un parc

En aquests dies, una dels resolucions que s’han pres gràcies al consens entre les diferents forces polítiques de L’Alcúdia de Crespins és en la denominació d’un dels parcs de la localitat amb el nom de Joanjo Masó, mestre durant una llarga etapa en el municipi i, a més, alcalde i membre actiu de diverses associacions culturals.

A petició del Grup Municipal Compromís, és recordarà així a una persona molt activa en tots els moviments en què va participar, tant sindicals (STEPV) com de caràcter ecològic-social (Acció Ecologista Agró, Xúquer Viu, Plataforma contra el Macroabocador de Llanera, Tren Sí Ave No), cultural com l’Associació eco-cultural la Garrofera de la qual va ser un dels seus fundadors, i, per descomptat, en l’àmbit de la política, on és reconegut per ser una persona de tarannà negociador i de consens.

El parc, que en breu començarà la primera fase, es troba situat en l’avinguda Blasco Ibáñez entre el carrer 9 d’Octubre i el carrer Senyera, mirant l’escola i l’institut públics de l’Alcúdia de Crespins on va treballar durant tants anys.

 

Pedro García, portaveu de Compromís

“Joanjo Masó és un valor per a tots eixos xavals que estan actualment estudiant”

Perquè vau decidir proposar la figura de Joanjo Masó per a formar part dels carrers de L’Alcúdia? 

Pel seu compromís amb el poble, ja que ha estat més de 30 anys ací com a mestre i va traslladar tot aquest compromís amb la cultura i amb la societat i els veïns del poble durant eixos anys. Va participar en el sindicat de professors i en diverses associacions, com La Garrofera, sempre pensant en la docència ja que a més de traslladar els coneixements va intentar traslladar els valors de saber estar i de comprensió pels quals destacava.

A més, va destacar també en la política local. 

Sí, va tenir un compromís polític molt important, sent regidor durant 8 anys i en dos d’ells alcalde. Va fer un altre tipus de política, amb més acostament i comprensió, sabent valorar les idees foren de qui foren, cosa que li va fer ser estimat per tots.

Alcalde bloc 2007Com valores el consens que hi ha hagut per part de tots els grups en aquest tema? 

Aquesta proposta la vam traslladar des de Compromís al febrer, i vam comptar amb el suport del PSPV i del PP, amb els quals vam veure diverses opcions fins a trobar a la més adequada que era la d’aquest parc que s’està construint. Nosaltres des del principi vam pensar en nomenar-lo com a mestre, ja que era la professió que ell volia per damunt de tot. En un parc es conjuminen tots els valors que el defineixen, des de l’ecologisme fins a l’educació, ja que està davant d’un centre escolar. A voltes es donen noms als carrers de persones una miqueta llunyanes, però Joanjo Masó és un valor per a tots eixos xavals que estan actualment estudiant.

 

 

Javier Sicluna, alcalde de L’Alcúdia de Crespins

“Desitgem que aquest consens perdure en els anys perquè és per al bé dels nostres veïns”

Al marge que el record de Joanjo Masó perdurarà en el temps gràcies a aquest parc, cal felicitar-se per l’acord aconseguit entre els partits. 

Aquesta proposta va eixir de la comissió de carrers on a proposició del Bloc ens van demanar posar una plaça amb el seu nom. El problema és que no disposem de places lliures pel que vam determinar fer el parc que s’està edificant gràcies a una subvenció de la Diputació de València.

Perquè ha sigut tan important Masó per a la localitat? 

Va ser durant quasi 30 anys mestre en el col·legi, creant i acompanyant a multitud de generacions i exercint una gran labor com a docent, així com regidor en l’Ajuntament.

A més de portar el seu nom, se li recordarà d’una altra forma? 

Farem un monòlit amb una ceràmica per a així recordar la seua figura.

És un bon símptoma que aqueix consens que transmetia Juanjo Masó s’haja fet efectiu en aquest parc. 

Sí, jo estic disponible per a coses que siguen importants per a la història. En la comissió de carrers solem vetar als polítics, per a evitar que hi haja un ball de posar i llevar noms. No obstant açò, hem decidit honrar així a la seua memòria i desitgem que aquest consens perdure en els anys perquè és per al bé dels nostres veïns.