L’antiga escola de Llanera de Ranes ja és un multiespai social i d’oci

  • El nou edifici multiusos compta amb gimnàs, biblioteca, ordinadors, zona juvenil amb futbolí i ping pong, projector i classes d’aeròbic, entre altres equipaments i serveis

Llanera de Ranes compta amb un nou multiespai social i d’oci construït sobre l’esquelet de les antigues escoles del municipi. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, visitava dijous a la vesprada les noves instal·lacions d’aquest nou edifici multiusos que s’ha convertit en realitat fruit de les inversions sostenibles de la corporació provincial, que ha invertit prop de 215.000 euros en aquesta actuació.

En paraules de Rodríguez, que ja va visitar l’edifici a l’inici de l’any, quan es trobava en construcció, “és una gran satisfacció comprovar que les ajudes de la Diputació serveixen per a millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns dels nostres municipis, i que no ens equivoquem en confiar en els alcaldes i alcaldesses i potenciar la seua autonomia, perquè decidisquen dur a terme obres com aquesta de la qual avui es beneficien tots els habitants de Llanera”.

En la mateixa línia s’expressava l’alcalde, Antonio Vicente Lluch, que agraïa la implicació de la Diputació en el seu municipi i “molt especialment d’aquest equip de govern que ha sabut cedir el protagonisme als ajuntaments i ajudar-nos a executar les obres i millores que ens demanen els nostres veïns”.

Amb aquestes ajudes, que en el cas de Llanera de Ranes apleguen als 680.000 euros en els dos primers anys de legislatura, enfront dels 463.000 del període 2014-2015, “no solament hem construït aquest multiespai d’oci, també hem pogut millorar la xarxa d’aigua potable, reformar l’ajuntament i renovar les piscines i tota la zona esportiva en general”, explicava l’alcalde.

 

Noves inversions en 2018 a la localitat

Jorge Rodríguez aprofitava la visita a Llanera de Ranes per a anunciar les inversions previstes per a enguany en aquest municipi de la Costera, que superaran els 250.000 euros, amb el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) com a principal partida, a més de l’aportació del Plà d’Ocupació per a contractar a persones majors de 55 anys, el Fons de Cooperació Municipal i les ajudes per a reparar danys causats per les pluges.

A més de l’actuació en les velles escoles, amb tres fases de 87.000, 60.000 i 65.000 euros per a completar el nou multiespacio d’oci, destaquen les actuacions del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), amb el qual s’ha reformat l’Ajuntament de Llanera i s’ha condicionat la pista de futbito, entre altres millores en instal·lacions públiques o serveis com el subministrament d’aigua potable.

Altres obres s’han escomès a través del SOM, que poc més de 220.000 euros ha permès renovar les piscines i el seu entorn, així com reformar una zona esportiva que compta amb nous vestuaris. Al final de 2018, Llanera de Ranes haurà rebut més de 900.000 euros de la Diputació, duplicant les transferències que arribaven al municipi en l’anterior legislatura.