L’aparcament de la Bassa també oferirà la primera hora gratis

  • El plenari que se celebrarà en el matí de hui té previst debatre la modificació de l’ordenança reguladora del preu públic de l’estacionament en pàrquings

El plenari ordinari que tindrà lloc hui debatrà la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic de l’estacionament de vehicles de tracció mecànica en aparcaments soterranis. La mesura en qüestió consisteix en establir la gratuïtat de la primera hora d’aparcament en el pàrking públic de la plaça de la Bassa, tal com ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, qui té delegades les competències de l’àrea de Mobilitat. Aquest servei se suma als ja establerts en els aparcament de la Glorieta José Espejo i de la plaça de l’Estació. En el cas de l’aparcament de la plaça de la Bassa, la primera hora sempre serà gratis, independentment del temps total d’estacionament empleat.

Lorente ha justificat l’adopció d’aquesta mesura, que haurà de ser refrendada pel plenari. El primer tinent d’alcalde creu que “Xàtiva és un referent supracomarcal pel que fa a les qüestions relatives a comerç, gestions administratives, serveis i oci. Això fa que es genere una afluència de públic a la ciutat que demanda espais d’aparcament. La regulació d’aquestos espais evita l’apalancament de vehicles en zones d’intensa activitat”.

El pàrquing de la Bassa ofereix 117 places en règim de lloguer i 35 places de lliure rotació. La inclusió d’aquesta mesura en l’estratègia d’aparcament 2017 fa que “impulsem un procés de pivotatge en aquesta instal·lació, augmentant la seua utilitat social i obrint l’oportunitat d’augmentar la seua ocupació”, segons espera l’edil.