L’Arxiu Municipal de Xàtiva estrena pàgina web

  • Es tracta d’una “eina dinàmica” que permet “consultar múltiples informacions sense estar físicament en l’Arxiu”

Aquest dimarts va tenir lloc la presentació en roda de premsa de la nova pàgina web que disposa l’Arxiu Municipal de Xàtiva. En l’acte va estar present Mª José Pla, regidora de Cultura i Educació; Isaïes Blesa, director de l’Arxiu; i Vicent Pérez, responsable del Departament Tècnic de Modernització.

Pla es va felicitar perquè “l’Ajuntament de Xàtiva va incorporant a poc a poc diferents àrees al seu lloc web, i el nostre Arxiu no podia ser una excepció, ja que és molt necessari oferir la informació al moment”, recordant l’activació també de la web del Conservatori Luís Milan fa uns mesos.

Per la seua banda, Isaïes Blesa va recalcar la funcionalitat de la web, a la que es va referir com “una eina dinàmica” que permetrà “consultar múltiples informacions sense estar físicament en l’Arxiu”. Així mateix, el director d’aquest ens va destacar que la tasca d’aquest departament és “conservar, custodiar i servir als ciutadans la documentació que sol·liciten”. D’altra banda, també es facilita l’immediat accés a la informació als funcionaris de l’Ajuntament.

Finalment, Vicent Pérez va posar l’accent en “l’harmonia seguida amb la resta de la web municipal que a poc a poc anirà evolucionant” i va anunciar la pròxima novetat de l’arribada a Twitter de l’Arxiu on podrem conèixer, entre altres informacions, les efemèrides més desconegudes sobre la ciutat de Xàtiva.

Cal recordar que l’Arxiu Municipal és el departament depenent de l’Ajuntament de Xàtiva que s’encarrega de la transferència, classificació i catalogació/inventari de la documentació municipal que es gestiona en els departaments municipals. Fins fa poc de temps la informació s’emmagatzemava únicament en format paper i ara ja s’utilitzen suports electrònics per al seu emmagatzematge, donant ara un pas més amb aquesta arribada al món online.

La web es divideix en els següents apartats: arxiu, fons, serveis, publicacions i descàrregues, contacta i un blog en el qual s’adjuntaran articles, noticies i activitats amb assiduïtat. A aquest portal es pot accedir mitjançant la plataforma de l’Ajuntament: www.xativa.es.

En la web de l’arxiu es trobarà tot allò que és bàsic en una societat moderna: respecte pel passat amb informació històrica i respecte al present i futur, mitjançant instruments innovadors. A través de les bases de dades, quadres de classificació, inventaris, catàlegs i imatges, des d’aquesta entitat s’espera que els ciutadans de Xàtiva puguen accedir a la informació custodiada en l’Arxiu i que aquesta estiga a la disposició de tots aquells que vulguen informar-se.