L’Assemblea Ciutadana torna a despertar l’interés per conéixer i participar de la gestió municipal

  • Miquel Lorente avança que el pla de mobilitat serà consensuat amb ciutadania i grups polítics

Dissabte passat va tenir lloc l’Assemblea ciutadana trimestral que organitza Esquerra Unida on es va respondre a més de cinquanta preguntes de la ciutadania sobre els més diversos temes de la gestió municipal.

Entre els temes que mostraren més preocupació figura la problemàtica del trànsit i les dificultats d’aparcament. També les obres i millores al nucli antic de la ciutat així com la problemàtica econòmica de l’Ajuntament i les dificultats d’ocupació dels joves entre d’altres.

Davant diverses preguntes sobre la conversió en zona de vianants del nucli antic, el portaveu del Grupo Municipal d’Esquerra Unida i regidor de mobilitat Miquel Lorente, va dir que “fins que no tinguem un estudi ben fet, amb enquestes, participació de la gent, comerciants i partits polítics no anem a fer cap acció” i que aquest procés es durà a terme durant sis mesos perque “és necessari un projecte de consens per a què puga ser un èxit en benefici de tota la ciutat”.

Altra de les temàtiques més preguntades va ser el transit rodat i aparcaments on Lorente va explicar les dificultats i el treball que està fent-se. Així el Regidor va avançar que el nou contracte amb l’empresa de la zona blava va a suposar un 30% menys de places blaves, sobretot les ubicades en zones no específicament comercials i a més oferirà també la gratuïtat els dissabtes de vesprada i setmana de Falles i Fira. Pel que fa als aparcaments Lorente va deixar clar que no tots són de titularitat municipal i per tant existeix la dificultat afegida quant a la gestió. Així i tot va avançar que a curt termini l’aparcament de la Glorieta i el de RENFE, ambdues de gestió privada, oferiran la primera hora d’aparcament gratuïta fomentant així el seu ús per a curta estada.

L’Assemblea ciutadana d’Esquerra Unida es celebra trimestralment a la plaça Sant Francesc i en ella pot participar tothom fent preguntes per escrit, verbals i també enviades al correu electrònic del col.lectiu.