L’edició 2020 de la Mitja Marató de Xàtiva bat el rècord de participants amb més de 1.560 inscripcions

  • S’iniciarà demà a les 10 hores des de l’Albereda i compta enguany amb un recorregut més urbà

Xàtiva acull demà la XVI edició de la Mitja Marató de Xàtiva, una edició que ha superat totes les previsions. I és que les inscripcions per a l’edició d’aquest 2020 es van tancar fa dos diumenges, més d’una setmana abans del previst, amb un rècord d’inscrits amb més de 1.560 corredors, uns  400 més que en la darrera edició de 2019. “Estem molt satisfets per la organització d’aquesta edició, tant pels inscrits com pels col·laboradors. Volem animar a la gent a veure la carrera i sobretot que ens disculpe les molèsties que es puguen ocasionar eixe dia”, va explicar fa uns dies el president del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch en la roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Xàtiva.

Segons han confirmat des de l’organització, hi ha vora 200 inscrits de Xàtiva, mentre altres ciutats també aporten un gran nombre de participants com Gandia (150) o València (130). També acudiran corredors de la zona de Castalla i Onil, d’Alcoi, d’Algemesí, de Carcaixent, d’Alacant o fins i tot de Madrid, Barcelona, Albacete o Cantàbria. El responsable de la prova, Salvador Pérez, destacava, per la seua, part que “aquest any hem fet un gran esforç de visibilitat de la carrera a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, que abans no es feia, el que pot haver provocat aquest increment d’inscripcions”.

A més a més, la carrera comptarà amb un nou recorregut, que la farà més urbana. S’elimina la part de la carretera del Genovés i s’inclou el pas pel carrer la Reina. El nou circuit no ha estat homologat oficialment per manca de temps. “També volem saber les i opinions dels corredors abans de fer la despesa per aconseguir la homologació dels propers set anys, encara que hem fet un treball exhaustiu de mesura per a que siga el més exacte possible”, manifestava Lluch.

La cita comptarà amb més de 200 voluntaris repartits entre l’avituallament (als kilòmetres 5 i 15), l’eixida i la meta i el tall de carrers; i els corredors seran obsequiats amb una extensa bossa de productes entre els que destaquen una samarreta tècnica i una motxilla-sabater de la marca Luanvi. Els premis en categoria masculina i femenina són de 150, 100 i 50 euros als tres primers classificats, respectivament. Si, a més, es bat el rècord de la prova, s’atorguen 800 euros addicionals.

“Aquesta és una de les carreres més emblemàtiques de la nostra ciutat. La participació puja quasi un 40%, el que demostra la qualitat de la prova. Vull animar al club Ajos Xàtiva a seguir amb aquesta dinàmica, i també als veïns i veïnes de la ciutat per a que isquen al carrer a recolzar als participants i a gaudir de la cursa”, va ressaltar el regidor d’Esports Pedro Aldavero durant la presentació de la prova.