L’enquesta electoral dels alumnes del Ribera apunta a un govern tripartit a Xàtiva

  • El trànsit, principal problema de la ciutat per als veïns

Presentació pública aquest dijous dels resultats del projecte elaborat pels alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera: una enquesta electoral de cara a les eleccions municipals. En l’enquesta han participat 70 alumnes que van començar a preparar-la al gener i el 6 de març van realitzar les 400 entrevistes.

Amb un 34% d’indecisos la projecció de vot atorgaria al PP un total de 7 regidors, 4 menys que al 2011, 5-6 al PSPV, 4-5 a Esquerra Unida, 2-3 a Compromís, 2 a Ciutadans i un 1.8% de vots a FiLL. El PSPV seria el partit més votat en dos dels districtes de la ciutat corresponents al nucli antic, EU ho seria en el districte del barri nord-oest i el PP al districte nord-est de la ciutat. Només un 57% dels enquestats ha assegurat que acudiran a votar. Segons aquestes dades, el PP no podria governar ni formant coalició amb Ciutadans, pel que tindria lloc un govern tripartit entre les formacions d’esquerres.

L’enquesta també posa de manifest que un 17% valora com a positiva la tasca del govern local, mentre que un 48% la puntuen com a dolenta o molt dolenta. També que el trànsit, el malbaratament de recursos públics, i l’enxufisme són els principals problemes de la ciutat.