L’equip de govern reconeix noves factures per valor de 256.000 euros

  • El regidor socialista Roger Cerdà critica que esta situació “és fruit d’una inèrcia en la despesa que s’ha demostrat que Alfonso Rus és incapaç de frenar i controlar”

El govern del PP de Xàtiva ha aprovat reconèixer factures que s’han gastat fora del pressupost municipal de l’any 2013 per un valor total de 256.000 euros entre l’ajuntament i el Consell Esportiu Local. Este reconeixement extrajudicial de factures suposa “legalitzar unes factures que s’han gastat al marge de la llei” i és “tornar al descontrol de les factures amagades en els calaixos”, ha denunciat el regidor Ignacio Reig.

Esta pràctica adverteix Reig “no es produïa des que en 2012, amb el pla de pagament a proveïdors (Pla Montoro), van aflorar uns 4 milions d’euros pendents de pagament per este tipus de factures, un descontrol de la despesa que ha endeutat a l’ajuntament fins a l’any 2022 pel pla de viabilitat que ha hagut de demanar al Govern Central”.

El regidor socialista critica que esta situació “és fruit d’una inèrcia en la despesa que s’ha demostrat que Alfonso Rus és incapaç de frenar i controlar, perquè són tants els favors que any rere any ha de pagar que al final el pressupost sempre se li queda curt i ha d’amagar les factures en els calaixos”.

Ignacio Reig també ha assenyalat com a responsables als regidors del PP que integren l’equip de govern, denunciant que “açò se solucionaria si els regidors respongueren amb el seu propi patrimoni del forat que han creat”.

D’estes factures de 2013 que ara s’aproven, 194.000 corresponen a factures de la llum elèctrica, “unes factures bàsiques del dia a dia”, segons el socialista Ignacio Reig, la qual cosa significa que “el pressupost de l’Ajuntament de Xàtiva es trenca per totes les costures”.

Reig recorda que fa uns dies va caldre modificar-lo in extremis per a dotar diners per al pagament dels préstecs contractats “perquè la Generalitat no paga les subvencions que ens va vendre Francisco Camps”; llavors es va retallar de les partides d’enllumenat públic. Ara, dues setmanes després, es comprova com “en el 2013 no hi ha diners suficients per a pagar la llum i hem de pagar-la amb càrrec al pressupost de 2014, amb la qual cosa ja estan deixant coix el pressupost d’enguany”.