Les agrupacions musicals de la Vall d’Albaida reben 92 instruments a l’Olleria

  • El president de la Diputació va aprofitar l’acte per anunciar que la institució provincial ja ha aprovat la continuació d’aquesta iniciativa

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va presidir el lliurament de 92 instruments a totes les societats musicals de la comarca de la Vall d’Albaida, en el transcurs d’un acte celebrat en el Teatre Goya de L’Olleria i al que van assistir els representants de totes les agrupacions de música.

La cerimònia també va comptar amb la presència del Diputat de la comarca de la Vall d’Albaida, Máximo Caturla, així com dels diputats provincials Juan José Medina, Carlota Navarro, María Jesús Puchalt Isidro Prieto, Cristóbal Grau, Amparo Mora i Oreto Segura, així com de l’alcalde del municipi, José Vidal, i altres autoritats municipals i comarcals.

Alfonso Rus va fer especial menció en que “mentre que en algunes institucions han reduït el pressupost cap a la cultura, la Diputació l’ha mantingut i continuarà amb aquest programa tan necessari per a les bandes, perquè són elles les que creen cultura”. Per la seua banda, l’alcalde Vidal va prendre la paraula per a “agrair a Rus i a la Diputació el triar al municipi de l’Olleria per a clausurar el programa Retrobem d’enguany”. De la mateixa manera, Vidal va felicitar al president provincial per l’execució de nous plans i programes de creació d’ocupació, que “fan de la Diputació una institució que vetla per les necessitats del ciutadà”. “La corporació provincial coneix tots els problemes dels ajuntaments i ens dóna la solució. Sempre va per davant”, va concloure l’Alcalde.

 

Instruments lliurats en la comarca

En l’últim dels actes del programa de la Diputació s’han lliurat un total de 92 instruments repartits entre les bandes, cors i grups de folklore de la comarca de la Vall d’Albaida.

Les agrupacions de L’Olleria, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim Bocairent, Bufali, Benicadell, Fontanars dels Alforins, Guadassèquies, Llutxent, Montaverner, Ontinyent, Otos, El Palomar, La Pobla del Duc, Quatretonda, Ràfol de Salem i Salem han rebut un total de 84 instruments repartits entre les 33 societats musicals, dos instruments destinats a una coral, i altres sis als tres grups de folklore de la comarca.