Les bandes de música de la província reben més de 1’7 milions d’euros de Diputació

Les bandes de música de la província rebran en 2013 més de 1’7 milions d’euros en ajudes de la Diputació de València, ratificades amb el beneplàcit de tots els grups polítics.

Cristóbal Grau, diputat provincial de Teatres i Música, va destacar l’esforç inversor de la Diputació per a materialitzar “aquestes rellevants subvencions la fi última de les quals és recolzar a les bandes de música, un dels motors artístics que més caracteritza a la vida cultural dels nostres municipis”.

La 34 edició del Retrobem la Nostra Música aportarà 1.180.350 euros a les societats musicals valencianes. Les ajudes de la Diputació van destinades a les 310 societats musicals federades en la província de València, i a les corals, joves orquestres simfòniques, orquestres de pols i pua, i grups de dolçaina i tabal amb seu en la província.

Els imports concedits per l’òrgan de govern provincial van destinats a col·laborar amb les societats musicals en la celebració de concerts de música valenciana i subvencions a les escoles de Educandos.

Durant els últims mandats la corporació provincial ha flexibilitzat notablement els requisits per a accedir a les ajudes econòmiques que ofereix aquesta campanya musical, ampliant a més les subvencions en matèria de viatges i adquisició d’equips informàtics a les corals establides en la província.

Les joves orquestres simfòniques i les orquestres de pols i pua poden accedir a les ajudes establides per a la celebració de concerts de música composta per autors valencians. A més, el procediment telemàtic facilitat per la Diputació de València des de 2008 ha permès agilitar la tramitació d’expedients de la campanya musical Retrobem la Nostra Música perquè les ajudes arriben abans a les societats musicals.

Al costat de les ajudes del Retrobem, la Diputació ha invertit un total 560.756 euros per a comprar instruments musicals sol·licitats per les societats musicals i corals valencianes.

El lliurament d’instruments musicals és un nou sistema de col·laboració, articulat per la Diputació de València des de 2010, que permet optimitzar despeses i maximitzar recursos.

La Diputació lliura, amb caràcter gratuït i finançament total, els instruments sol·licitats per les bandes de música de la província pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i per les corals pertanyents a la Federació de Cors, fins a un import màxim de 2.000 euros per a bandes i 450 euros, en cas de tractar-se d’una coral.