Les bandes de Xàtiva reben 2.000 euros per l’adquisició d’instruments musicals

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat aquesta setmana l’anunci de l’aprovació de subvencions dins de la Campanya d’Adquisició d’Instruments Musicals de 2016. Les dues societats musicals de la ciutat de Xàtiva, La Nova i la Primitiva Setabense, rebran un total de 2.000 euros cadascuna d’elles. A més la Colla “la Socarrà” rebrà 450 euros, la mateixa quantitat l’orquestra de “pols i pua”.

Cal destacar que també altres formacions de la comarca de la Costera figuren entre les beneficiàries del programa.

La subvenció atorgada en general és de 450 euros per a formacions corals, rondalles i formacions de tabal i dolçaina; i de 2.000 euros per a bandes de música. 

Així es van a beneficiar d’aquestes subvencions l’Escola Valladina de Música, Canyes i Baquetes de Moixent, la Tau de Quesa, Canyamars de Canals, la Societat Fomento Musical de Navarrés, la Unió Musical Santa Cecília d’Énguera, la Lira Fontiguerense, la Unió musical de Llanera de Ranes, la Unió Musical Millarense, la Unió Musical de Quesa, la Unió Musical Valladina, el Cor Fomento Musical de Navarrés, el cor parroquial de Vallada i les orquestres de “pols i pua” de Vallada, Lloc Nou d’en Fenollet, Moixent, Canals, la Llosa de Ranes, Anna, Xella, l’Alcúdia de Crespins, Montesa i Genovés. 

En total les ajudes per a l’adquisició d’instruments musicals ascendeix a les nostres comarques a més de 25.000 euros.