Les comarques centrals “decidiran” la Volta Ciclista a Espanya 2016

  • La divuitena etapa passarà per la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida, “una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen el paisatge excel·lent de la zona”, afirma la diputada de Turisme

Les nostres comarques seran protagonistes en La Volta a Espanya 2016 ja que els ciclistes passaran per part de les comarques centrals valencianes en la seua etapa més decisiva.

La Volta a Espanya és un dels grans esdeveniments del ciclisme internacional, la darrera de les grans rondes per etapes de la temporada ciclista abans del Mundial. La retransmissió en directe de la carrera arriba a 190 països de tot el món, amb 2.500 professionals en ruta que fan possible la celebració de cadascuna de les etapes d’una competició amb 1.400 periodistes acreditats. Entre els participants de la present edició hi ha figures del ciclisme com Alberto Contador i Nairo Quintana, que ja han confirmat la seua presència en la competició.

En paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “les xifres de la Volta són espectaculars i justifiquen la inversió feta. Pocs esdeveniments poden fer possible que els nostres tresors turístics tenen sis hores de televisió en directe a través de 37 canals, que ofereixen el senyal a 190 països. La Volta a Espanya és un aparador que no podíem desaprofitar, i per això crec que ha sigut un encert que tant des de l’Àrea d’Esports, amb Isabel García al capdavant, com des de Turisme, amb Pilar Moncho, s’haja apostat per a portar aquest esdeveniment a les nostres comarques”, afegia Rodríguez.

L’etapa Requena-Gandia, la divuitena d’una Volta a Espanya que recorrerà de l’interior a la costa les carreteres de la província el pròxim 8 de setembre. Pilar Moncho, diputada de Turisme, destacava que la Volta compleix la “majoria d’edat en el nostre territori, en una etapa decisiva que travessa les comarques de la província des del magnífic interior de la Plana d’Utiel fins a la costa emblemàtica de la Safor passant per la Vall d’Aiora, la Canal de Navarrés, la Costera i la Vall d’Albaida. És una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món vegen el paisatge excel·lent de la província, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable i fa inqüestionable el suport de València Turisme”.

Per la seua banda, el director general de la Volta, Javier Guillén, agraïa a Jorge Rodríguez el desig de ser amfitrió de la Volta a Espanya, un esdeveniment que “mou més de 3.000 persones i només en dia i mig deixarà un retorn de més de 300.000 euros en la província”, un impacte molt superior a la quantitat aportada per la Diputació.

“Amb l’excusa de la bicicleta, volem ser moltes més coses, com una plataforma global de comunicació”, assegurava Guillén, que avançava que Televisió Espanyola cobrirà íntegrament tres hores de retransmissió de l’etapa entre Requena i Gandia. El director de la Volta destacava que el programa de l’etapa de València està “basat en l’entreteniment”, amb la zona oberta dels autobusos dels corredors a Requena, on podran acostar-se els aficionats, i una volta júnior prèvia a l’arribada a Gandia, on després d’acabar l’etapa hi haurà una fira per a seguir gaudint de la festa del ciclisme. “Volem estar a l’altura de la província de València”, concloia Javier Guillén.

 

Més de 200 km d’etapa

La divuitena etapa de la Volta 2016, la segona més llarga amb un recorregut de 200,6 km entre Requena i Gandia, travessa municipis com Cofrents, Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins, Ontinyent, Albaida i Bèlgida, i els ciclistes hauran de fer front al port de l’Alt del Pelegrín, de segona categoria, en el km 70 de carrera. L’etapa ix de Requena, a uns 700 m d’altitud, i arriba a Gandia, a la vora del Mediterrani.

La diputada provincial d’Esports, Isabel García, manifestava que “el compromís de la Diputació de València amb l’esport enganxa molt bé amb els valors de la participació i la transversalitat que transmet el ciclisme. El treball en equip i la solidaritat són valors que tenen molt clars els ciclistes i, en el nostre cas, principis de l’actuació d’aquest govern provincial. La celebració de proves d’aquest nivell situen la província de València com a referent organitzatiu i mostren el nostre territori més enllà de la província”, deia Isabel García, qui destacava igualment “l’oportunitat que es proporciona als municipis per on transcorre la prova de ser descoberts a nivell mundial”.