Les Folies porten el Carnestoltes al barri antic de Xàtiva

  • Al voltant de 30 balladors i balladores dugueren a terme una desfilada el passat dissabte

L’Escola de Danses de Xàtiva va participar dissabte passat en la celebració de la festa del Carnestoltes 2015 a Xàtiva.

Al voltant de 30 balladors i balladores dugueren a terme una desfilada pels carrers del barri antic de la ciutat, acompanyats per dolçainers i tabaleters, interpretant les anomenades Folies.

El nom de Folies ve a significar “deliri” i “bogeria” i és una mena de ball popular de carrer que té la particularitat que els balladors i balladores hi participen disfressats, amb indumentàries estridents i vistoses que donen una major alegria i originalitat a la dansada.

Al llarg de l’any són varies les ocasions en les que la pròpia Escola de Danses organitza aquest tipus de ball pels carrers i places de Xàtiva. La darrera vegada fou al mes de setembre de 2014 amb les Folies organitzades amb motiu de la Mostra Anual de Folk Arrelats.

La recentment elegida presidenta de l’Escola de Danses, Teresa Pérez Bellido, que també hi va participar en aquestes Folies del Carnestoltes, va safirmar que “l’Escola de Danses està sempre allà on està la festa i les celebracions populars autòctones. Som un col·lectiu cultural molt arrelat a la ciutat i ens bolquem en participar de la vida social i cultural de Xàtiva perquè això ens ajuda a no perdre mai de vista els nostres orígens i tradicions, la nostra raó de ser”.