Les millors raquetes del tennis de taula valencià es donen cita a Xàtiva

El proper dissabte 1 de juny, durant tot el dia, tindrà lloc en el Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva el XXVI Campionat Autonòmic Absolut de Tennis de Taula. En ell es donaran cita els 40 millors jugadors de la Comunitat i es disputarà el torneig individual i dobles.

En l’acte de presentació va estar recolzant el torneig Yolanda Sipán, regidora d’esports, així com José Gómez, president de la Federació de Tennis de Taula de la Comunitat Valenciana, i Amadeo Pla, president del Tennis de Taula Xàtiva Club.

Yolanda Sipan va animar a tota la ciutat a formar part “d’un esport olímpic i d’un espectacle de qualitat” i es va mostrar orgullosa perquè la ciutat organitze aquest tipus d’esdeveniments. Per la seua banda, José Gómez va elogiar el treball del club xativí i va afirmar “confiar moltíssim en la seua capacitat organitzativa”. Finalment, Amadeo Pla va voler agrair “la confiança i el suport rebut” i va convidar a “gaudir del millor tennis de taula de la Comunitat”.

A més de la Federació de Tennis de Taula de la Comunitat Valenciana, en el torneig també comptarà amb una presència destacada de l’esport adaptat, amb la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i la Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Físics i Intel·lectuals. José Gómez va demanar a la resta de federacions a “obrir els braços a aquests col·lectius perquè també són esportistes que practiquen el nostre esport”.

En el recinte es disposaran de 14 taules i durant el matí es disputarà la fase de grups, amb vuit grups de cinc equips cadascun al millor de cinc partits. Ja a la vesprada es jugaran les eliminatòries al millor de set. El campionat comptarà amb les categories masculina, femenina, individual, col·lectiva i adaptada.