‘Les noces de Fígaro’ arriben a Xàtiva

  • El proper 24 de febrer el Gran Teatre acull aquesta coneguda òpera de Mozart

Els amants al gènere líric tenen una cita ineludible el dilluns 24 de febrer, a les 20:30 hores, al Gran Teatre de Xàtiva. Al seu escenari arriben ‘Les noces de Fígaro’, una òpera bufa en quatre actes considerada com una de les millors obres creades per Wolfgang Amadeus Mozart, sobre un llibret de Lorenzo da Ponte.

Divendres va tenir lloc la roda de premsa de presentació en la que va estar present Ramón Vila, regidor de Gran Teatre, junt a Marie Ange Lainz, productora d’Opera 2001. Vila va destacar que amb aquesta “són ja al voltant de 20 les representacions d’aquest tipus que ha acollit el Gran Teatre, totes elles amb una acceptació magnífica”. En aquest sentit, l’edil va fer especial menció a l’última actuació de ‘La Traviatta’ de Verdi “un èxit tremend on la gent va eixir molt contenta, mostra de que els nostres veïns estan tornant al teatre”.

Per la seua part, Marie Ange Lainz va afirmar que “Xàtiva és una ciutat  que ha sabut respondre en tot moment i ens ha acollit amb els braços oberts”. Respecte a aquesta actuació “és un tipus d’òpera encarada també per al públic més jove, perfecta per a crear afició a aquest món”. Finalment, la productora va fer especial menció a la pedrera d’artistes “amb trajectòria internacional, molts d’ells de la Comunitat Valenciana”, amb els que treballen.

Estrenada al maig de 1786 a Viena, la història d’aquesta composició és una continuació de la narrada en El barber de Sevilla, de Rossini. L’una i l’altra tenen el mateix origen, la trilogia escrita per Beaumarchais sobre el personatge de Fígaro.

L’obra, que té una durada de 190 minuts, es desenvolupa a la fi del segle XVIII en el castell d’Aguas Frescas, prop de Sevilla, i gira entorn de Fígaro i Susana, criats del comte Almaviva i la comtessa. Els dos servents estan preparant les seues noces quan Fígaro descobreix que el seu senyor està decidit a restaurar l’antic costum del ‘dret de pernada’. La situació dóna lloc a múltiples conspiracions, intrigues, jocs de falses identitats, amors i desamors, sent una obra molt amena i amable per a l’espectador.

Considerada com una obra cabdal de l’òpera pel seu encant i innovació en la melodia i per la riquesa i varietat de l’orquestració, Les noces de Fígaro recalen en el teatre xativí de la mà de ‘Òpera 2001’.

Tot un esdeveniment per als aficionats al gènere que arriba a Xàtiva gràcies al treball de Marie Ange Lainz, productora d’aquesta companyia lírica, dedicada a l’organització i producció d’espectacles lírics a Espanya amb les millors orquestres mundials i solistes seleccionats en audicions per a cadascuna de les produccions.

Les entrades es poden aconseguir a Instaticket i a la taquilla del Gran Teatre, amb preus de 26 i 24 euros.