Les Societats Musicals ja tenen el seu carrer a Xàtiva

  • La Vella i La Nova han inaugurat fa uns minuts dues vies amb el seu nom en la zona de El Palasiet

Dia històric i memorable en la ciutat de Xàtiva. Aquesta vesprada ha tingut lloc la inauguració dels dos carrers que porten el nom de les Societats Musicals de la capital de la Costera: La Música Vella i La Música Nova. Un acte en el qual s’han donat cabuda molts veïns, així com la corporació municipal encapçalada per Alfonso Rus, i els representants dels ens musicals.

IMG_3696Tal i com va afirmar l’edil Mª José Pla, en paraules al nostre setmanari, “aquesta iniciativa es tracta d’una aposta directa d’Alfonso Rus, així com la meua antecessora en la regidoria de Cultura, Elena Llopis”. Tot va nàixer d’una iniciativa fa vuit anys. Es va fer una proposta que va passar pel plenari al febrer del 2006 i, després de l’aprovació de 29 carrers per part de la corporació municipal, es va donar el vistiplau per part de Isaïes Blesa, arxiver municipal. D’aquests carrers ja hi ha moltes constituïdes actualment, com és el cas d’Ana Calabuig.

“En aquest cas en concret, l’equip de govern tenia molt clar que dues societats musicals de la vàlua de les nostres, dues societats centenàries, amb la força que tenen a Xàtiva i en la Costera, es mereixien tenir aquests carrers cadascuna d’elles”, destacava Mª José Pla.

A causa del context actual en la construcció i urbanisme es va paralitzar la proposta fins a aquest moment, ja que no havien carrers adequats per a dur endavant la iniciativa, “però ara amb la construcció del sector del Palasiet, creiem que és el moment idoni. Es tracten de dos carrers paral·lels, a les quals encara els falta construcció i que en un futur seran un lloc important de la ciutat”, ressaltava l’edil de Cultura.

IMG_3688Des de l’Ajuntament es pretenia que les bandes estigueren presents i foren partícips de l’acte. Així, foren els propis dos presidents els que van fer la sol·licitud de que ambdues bandes desfilaren. L’acte va donar començament al voltant de les 19:30 hores. En primer lloc va desfilar la Música Nova, ja que es tracta del carrer més proper. Una vegada va finalitzar, el seu president Ricardo Ventura va ser l’encarregat de descobrir la placa. Tot seguit, va ser el torn de la desfilada de la Música Vella, i posteriorment va ser Enrique Alonso l’encarregat de donar per inaugurat l’espai. Tot açò junt a l’alcalde Alfonso Rus i part de la corporació municipal.

L’acte ha finalitzat en el parc adjacent amb el torn de parlaments, amb el qual els presents han destacat la importància de la iniciativa i han celebrat un moment festiu i històric per a la ciutat de Xàtiva i per a ambdues entitats musicals.

 

Ricardo ventura, president de la Música Nova

 “És una magnífica decisió, ja que dins de la nostra dilatada història on hem passat els 100 anys, és un orgull gaudir d’un acte tan significatiu”

“Vull agrair aquest gest magnífic i la decisió que s’ha pres des del Consistori”

“Per molts anys que passen, el meu desig és que estiguem cent anys més amb aquesta il·lusió i entrega a la ciutat”

 

Enrique Alonso, president de la Música Vella

“Com a representant d ela Societat és un reconeixement que ens dignifica molt, ja que ens equipara a la gent que ha fet la història”

“Portem 112 anys de treball, de fer música, de lluitar… i on hem dut amb molt d’orgull el nom de Xàtiva allà on hem anat”

“Que la corporació municipal es recorde de nosaltres és per a estar molt agraïts”