L’Escola de Pasqua “més barata”

  • L’Ajuntament s’adapta als temps actuals i redueix el preu de la matrícula als 35 euros

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat una nova edició de l’Escola de Pasqua que tindrà lloc els dies 17, 22, 23, 24, 25 i 28 d’abril en el col·legi Gozalbes Vera. En ella podran participar alumnes d’educació infantil i primària, realitzant diverses activitats, entre les quals cal destacar els tallers típics de la festa de Pasqua, tallers de confecció de milotxes, molinets o jocs tradicionals com el mocadoret. L’horari serà de 9:30 a 13:30 hores i els interessats poden apuntar-se a la Casa de la Joventut.

Hem parlat amb Enrique Perigüell, regidor de Joventut, per conèixer tots els detalls i novetats d’aquesta tradicional iniciativa.

Enrique Perigüell, regidor de Joventut

“Moltes famílies ens demanen que es faça i açò és perquè fem les coses bé”

Un any més, la regidora segueix oferint un programa d’entreteniment per als menuts i que facilita la vida als pares.

Així és , seguim apostant per aquesta iniciativa ja que té molta demanda. Són temps complicats per a les famílies però moltes d’elles ens demanen que es faça ja que l’esperit de l’escoleta és que els pares tinguen una setmana amb la seua rutina normal, que es veu truncada quan els xiquets no tenen escola. Així, es facilita la convivència i els xiquets gaudeixen.

Ja que els xiquets no estan estudiant.

No, molta gent ens diu que els xiquets també tenen dret a descansar i tindre vacances. Amb nosaltres les tenen, però en compte d’estar avorrits tenen al seu abast moltes activitats típiques d’aquesta època. Anem a fer tallers de milotxes, manualitats, jocs tradicionals… Així estaran distrets i descarreguem la figura dels iaios que són els que es solen fer càrrec en aquests dies.

Quina és la principal novetat d’aquest any?

El gran canvi és que ens hem posat en la tessitura de la realitat de les famílies i hem reduït els preus perquè puga participar encara més gent. Així, amb 35 euros mantenim els mateixos serveis que prestàvem altres anys durant els sis dies que estarà aquesta escoleta operativa. Hi ha que recordar que els xiquets estan en molt bones mans, en monitors titulats i que coneixen perfectament el seu treball.

La gent interessada que ha de fer?

Té que anar a la Casa de la Joventut, emplenar un formulari i fer l’ingrés de la matrícula. L’escola és al centre Gozalbes Vera. El millor que tenim és que disposem de seguidors fidels que ens ho demanem  i açò és perquè les coses es fan be. Per aquets motiu animaria a la gent que està en dubte que ho prove i que de segur que repeteix el proper any. L’experiència d’aquests anys ha sigut molt satisfactòria.

2