L’Església de Santa Maria d’Ontinyent torna a acollir la representació del medieval “Cant de la Sibil·la”

  • L’Arxiprestat limita a 600 persones l’aforament davant els problemes i riscos derivats de la massificació de l’acte

L’Església de Santa María d’Ontinyent acollirà demà dilluns la representació del Cant de la Sibil·la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2.000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat. El motiu de l’elecció d’esta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. Enguany, l’Arxiprestat d’Ontinyent ha decidit limitar l’aforament a l’acte a les 600 persones que poden estar assegudes, davant els problemes per a la representació i els riscos per a la seguretat derivats de la massificació de l’acte, que a les últimes edicions superava els mil assistents.

Així s’anunciava ahir en la presentació del que serà l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. Tal com explicava el director de l’acte, Francesc Tortosa, del grup “Menestrils”, la representació, que tindrà lloc a partir de les 20:30 hores del proper dilluns, s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la “Dansa de la Mort” a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent.

Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de “les Campanes de la Sibil·la” i la “Marxa Processional”, conformen un espectacle medieval  que amb la col·laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup “El Regall”, sent en total prop de 80 les persones que participaran a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Consol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista.

El regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, ha volgut destacar “la gran qualitat de la interpretació de l’espectacle que tindrà lloc a l’Església de Santa María”, destacant que el fet que aquest siga posat en escena per desenes de nombroses associacions i entitats “demostra l’elevat grau de compromís dels ontinyentins i ontinyentines amb les seues tradicions i la seua història”. L’edil ha convidat a la ciutadania a acudir a la representació del Cant de la Sibil·la “un esdeveniment cultural únic, amb profundes arrels a la nostra cultura”.

Coincidint amb la presentació de l’acte i del seu cartell anunciador, obra de Patricio Ferrero, ahir es presentava a la Casa de Cultura un llibret editat per la regidoria de Turisme dedicat a un destacat element patrimonial del Campanar de Santa Maria i de la ciutat, la campana de “Rauxa i Foc”, datada en 1.563, la més antiga de tota la comarca de la Vall d’Albaida. El regidor de l’Àrea, Joan Sanchis, presentava junt a la Colla de Campaners la que és la primera edició d’exemplars dedicats “a un destacat element del patrimoni local com la campana de Rauxa i Foc, considerada com la més important d’Ontinyent i la comarca”, destacava el regidor.