L’esgrima i l’escola de tennis i pàdel, novetats del Pla de Dinamització de la Ciutat de l’Esport

La regidoria d’esports de Xàtiva va donar a conèixer aquesta setmana el Pla de Dinamització de la Ciutat de l’Esport per a la temporada 2013/14, una presentació en la qual va estar present Yolanda Sipan, edil responsable de l’àrea, així com José Ramón Gómez, coordinador de les activitats, i Marian Ramón, responsable de l’escola de tennis.

Aquest pla va nàixer fa menys d’un any amb l’objectiu de “completar l’oferta esportiva a la ciutat i posar en valor les instal·lacions per a guanyar en esport i salut, així com innovar perquè es coneguen nous esports”, tal com va indicar Sipan. Així mateix, la regidora va destacar “les més de 200 persones” que han participat en aquests primers mesos, sense sumar les escoles de Setmana Santa i de Nadal.

Com a principal novetat d’enguany s’introdueixen dues noves activitats: l’esgrima i l’escola de tennis i pàdel. El preu de les classes d’esgrima és de 30 euros per als menuts i 35 euros per als adults. Respecte a l’escola de tennis i pàdel es realitzarà una promoció de llançament per a xiquets amb edats compreses entre els 3 i els 6 anys, que es beneficiaran d’un descompte del 50% en el primer trimestre.

En les classes dirigides per a adults, Yolanda Sipán va destacar “l’èxit” que ha tingut el zumba, una activitat que s’està estudiant realitzar també per als més xicotets “perquè les xiquetes i xiquets que els dissabtes no realitzen activitats esportives tinguen aquest al·licient”.

Per la seua banda, Marian Ramón, que debuta en l’organització del tennis i pàdel, va agrair la confiança dipositada en ella i va afirmar que “es pretén fomentar entre els menuts la realització de lliguetes entre alumnes de l’escola de tennis i pàdel per a augmentar la seua motivació en aquests esports i aconseguir una evolució en aquest esport, així com donar a conèixer aquest esports als adults”. A més, es realitzaran diverses excursions a esdeveniments esportius com el Open 500 o el Pàdel Pro Trour. Finalment, Ramón va assenyalar la intenció de tenir un equip que represente a Xàtiva en un futur.

Per la seua banda, José Ramón Gómez va recordar la gratuïtat del gimnàs de la Ciutat de l’Esport, per la qual cosa “els pares podran estar en el gimnàs mentre els seus fills estan realitzant les activitats destinades a ells en les mateixes instal·lacions i baix l’atenció de professionals qualificats”.

El GAP, classes de bicis de Cicle Indoor, Hapkido, Pilates i Aquagym completen l’oferta esportiva.