“L’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere és un compromís sense complir”

L’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere va ser una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de 2017 i, a dia de hui, és l’única sense finalitzar quan ja s’han realitzat i inaugurat altres propostes que no van resultar guanyadores. Des de totes les associacions que van participar en l’elaboració del projecte (Muixeranga, Club Xàtiva Voleibol, Club Tennis Taula Xàtiva, Club de Gimnàstica Rítmica de Xàtiva, AFADAXA, Teatre de la Lluna, AMPA Attilio Bruschetti), la comunitat educativa del CEIP Attilio Bruschetti (famílies, alumnes i mestres), així com dels ciutadans del barri de Sant Pere i tots aquells que van donar suport a aquest projecte demanen que l’Ajuntament finalitze les obres que es va comprometre a construir. Hem parlat amb els representants de la comunitat educativa de l’Attilio Bruschetti.

 

Com naix el projecte?

Aquest compromís va sorgir al resultar el projecte de Sant Pere com el segon més votat per la ciutadania en els que van ser els primers pressupostos participatius, a l’any 2017. Va ser un treball intens i exigent portat a terme per molts agents implicats per tal de dotar al barri d’unes instal·lacions amb les quals no ha contat mai i donar solució, d’aquesta manera, a una mancança històrica. Un treball que va tindre moltes vessants com són la coordinació de diferents propostes fins arribar al projecte final o l’exposició en diferents espais públics per donar a conèixer els seus objectius i finalitat, així com la descripció del tipus de construcció. A més de l’enorme tasca de mobilització que es va realitzar, amb la qual cosa es va intentar fer conscient a la gent de la necessitat d’una instal·lació d’aquestes característiques i aconseguir així els vots necessaris per poder guanyar la votació final. En definitiva, vam seguir tots els passos necessaris que enteníem que uns pressupostos participatius com aquestos havíem de tindre fins arribar al nostre objectiu.

Van començar les obres en el seu dia.

Van tindre que paralitzar-se per haver un arbre històric i no poder-se tallar una branca. Calia modificar el projecte, però aquesta feina ja està feta. Es va aprofitar aquesta paralització com a excusa per fer que no anara endavant, i no sabem el motiu.

En quin moment es troben actualment?

Tres anys després, les obres continuen totalment paralitzades, tancades amb unes reixes d’obra perilloses al pati de l’Attilio i unes restes de material de construcció que també representen un greu perill per a l’alumnat del centre. A més, amb el greuge comparatiu de que altres propostes ja han sigut executades i inaugurades, tenint aquestes un menor recolzament per part de la ciutadania com així ho diu la quantitat de vots obtinguts.

Des de la comunitat educativa de l’Attilio Bruschetti s’ha contactat amb l’Ajuntament?

Sí, des de la direcció del centre van contactar amb l’Ajuntament i ens van dir que les obres es reprendrien en Nadal, però actualment no està del tot clar i és una situació que venim arrossegant des de 2017. Hem parlat amb tots els tècnics i tota la feina administrativa està feta, sols queda que el polític responsable done l’ordre de traure-ho a concurs. L’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere és un compromís sense complir.

Una situació que s’ha de convertir en una prioritat.

Considerem totalment necessari i prioritari davant qualsevol altre projecte de l’Ajuntament, que es reprenguen i finalitzen les obres del l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere, com es van comprometre amb els ciutadans de Xàtiva, tant els regidors com l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà.