L’esquerra s’aferma a Xàtiva

  • L’enquesta de l’IES Josep de Ribera augura una victòria folgada del PSPV-PSOE a les eleccions municipals i obri les portes a un possible pacte de govern amb Xàtiva Unida o Ciudadanos

Ahir va tindre lloc un dels moments més esperats de la precampanya electoral municipal de Xàtiva, la presentació dels resultats de la ja tradicional enquesta de l’IES Josep de Ribera sobre la intenció de vot. Un acte al qual van assistir tots els candidats a l’alcaldia de la ciutat.

El resultats del sondeig augura una contundent victòria del PSPV-PSOE amb 9 regidors (front als 7 actuals) i un nou escenari de pactes post-electorals, ja que els socialistes sols necessitarien per a governar a Xàtiva Unida, amb 4 regidors, o a Ciudadanos, amb 3 regidors. Recordem que la majoria està fixada en 11 regidors. El Partit Popular perdria un regidor respecte als resultats obtinguts en 2015 i Compromís, degut als problemes interns de la coalició, seria el gran damnificat.

L’enquesta va estar realitzada el darrer 22 de març i han participat 90 alumnes i tres professors del centre. S’han realitzat un total de 446 entrevistes en els cinc districtes de la ciutat i abastant totes les edats i gèneres. Cal matissar que la presentació de la Plataforma “Per Xàtiva” es va realitzar posteriorment, pel que caldrà tindre en compte com influeix aquesta nova formació en els resultats finals. Durant la presentació del sondeig també es van comentar uns possibles resultats locals amb una hipotètica candidatura de VOX a la ciutat. En aquest cas, la formació d’ultradreta aconseguiria 2 regidors i deixaria al PP i a Ciudadanos amb 2 edils. Aquesta fragmentació de la dreta beneficiaria a Xàtiva Unida, que sumaria un regidor més.

Una vegada coneguts els resultats, el candidat socialista a la reelecció, Roger Cerdà, va afirmar que “és un bon resultat però ens ho agafem com el que és, una enquesta”. Cerdà va valorar positivament “la tendència d’increment” i va recordar que “encara està tot per fer”. Per la seua part, el candidat de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, va destacar que “estem en un escenari d’una campanya emocionant, de molta intensitat i de molt de carrer”.