L’homenatge a les víctimes del bombardeig tanca demà la programació “Record Permanent”

  • Hui a l’Espai Cultural Sant Domènec es representa l’obra “Pedro y el capitán”, amb textos de Mario Benedetti

L’Ajuntament de Xàtiva commemorarà demà el 81 aniversari del bombardeig de l’estació de tren de la ciutat, que va tindre lloc el 12 de febrer de l’any 1939 deixant 145 víctimes i més de 200 ferits, segons les dades oficials.

La jornada començarà amb una recepció oficial a la Consellera de Participació Rosa Pérez Garijo i als familiars de les víctimes del bombardeig, que tindrà lloc a les 11 hores al saló de plenaris de l’Ajuntament de Xàtiva, per a desplaçar-se posteriorment cap a la Plaça de l’Estació on tindrà lloc a les 12 del migdia l’homenatge a les víctimes del bombardeig, i on hi haurà 300 cadires disposades per al públic.

Per a aquest acte commemoratiu han confirmat l’assistència els familiars d’algunes víctimes del bombardeig, com van ser Estanislao Sanchis Peris (Canals), Bienvenida Bataller Bellot (Xàtiva), Miguel Martí Alepuz (Beniparrell), Valentín Sánchez Díaz (Mira-Cuenca) i Filomena Aviñó Chulià (Xàtiva); a més de la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica Belén Cardona, i la directora general de Cooperació Xelo Angulo.

La cita comptarà amb peces musicals interpretades per la Societat Musical La Nova de Xàtiva i balls a càrrec del grup “Cos i ànima”. Es realitzarà la lectura d’un manifest a càrrec d’un representant de les víctimes i un representant del Consell de la Joventut de Xàtiva i es lliuraran tres corones de llorer als peus de l’Aixopluc, el monument-homenatge a les víctimes del bombardeig. El públic assistent que així ho desitge també podrà fer la corresponen ofrena, ja que hi haurà disposades roses per a tal fi.

 

“Record Permanent”

Abans de cloure diumenge els actes de la programació “Record Permanent” de la Regidoria de Memòria Històrica hi haurà una altra cita, en aquest cas teatral, que s’ha dividit en dues jornades.

L’Espai Cultural de Sant Domènec acull hui la representació de “Pedro y el capitán”, obra de Mario Benedetti escrita en 1979 per parlar de la tortura a la dictadura, interpretada per la companyia de Row de Rowans S.L. Es podrà gaudir de l’espectacle en dues sessions a les 20 hores i a les 23 hores, representant-se també en la vesprada d’ahir. Les entrades per als diferents passes estan exhaurides.