L’Hospital Lluís Alcanyís aconsegueix l’acreditació de la Unitat de Mama

  • El mòdul es va crear l’any 2002 i ha tractat fins a hui a més de 2.500 pacients

La Unitat de Mama del Servei de Cirurgia de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, liderada pels doctors Javier Aguiló i José Torró així com Laia Bernet, ha obtingut l’acreditació d’Excel·lència de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària. Aquesta Unitat es va crear l’any 2002 i ha tractat fins a hui a més de 2.500 pacients de forma coordinada amb altres unitats d’atenció com l’oncologia, medicina interna, patologia, prevenció de càncer de mama i atenció primària.

En aquesta llarga trajectòria és ara confirmada oficialment per la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària. Aquesta Societat és un referent en aquest àmbit d’atenció sanitària i social que té com a missió des de 1980 promoure la salut de la mama, incidint tant sobre els professionals encarregats de la prevenció i el tractament de la patologia mamària com sobre les dones.

La Comissió d’Acreditació d’Unitats de Mama d’aquesta societat científica, format per un grup multidisciplinari d’especialistes, realitza un rigorós procediment que conclou amb l’acreditació de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva que se suma als hospitals públics de la Comunitat: General de València, Clínic de València, Sagunt i General de Castelló.

En la tercera reunió de Coordinadors d’Unitats de Mama celebrada aquest 28 de març a Madrid, el centre xativí ha obtingut la seua certificació oficial unint-se a aquest grup d’excel·lència en la prevenció i tractament de la patologia mamària, veient recolzades així tant les seues activitats com altres aportacions investigadores, com per exemple la seua participació en l’estudi “IMAGINE” de localització de ganglis sentinelles en el càncer de mama i que tracta d’evitar l’ús d’isòtops radioactius, evitant tant la seua toxicitat tant individual com a ambiental.