L’Hospital Lluís Alcanyís compta amb una Unitat per a la reproducció assistida per inseminació artificial

  • El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent amplia la seua cartera de serveis amb les tècniques d’inseminació artificial i des de la seua posada en marxa al gener ja han atés deu casos

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva  compte ja amb una Unitat per a la inseminació artificial. Des que el passat any i després d’haver superat tots els requisits, la Unitat de Reproducció Assistida compta amb l’acreditació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la realització de tècniques d’inseminació artificial en els casos de dificultat per a l’embaràs espontani. L’accés a aquest servei es realitza a través d’una consulta amb el personal facultatiu d’atenció primària i la seua corresponent derivació. A partir d’eixe moment la Unitat valora la proposta i  cita a la pacient per a iniciar l’estudi previ.

Aquests casos, que poden ser per motius patològics o socials, són considerats en una valoració prèvia que realitza la Unitat i després d’un resultat d’idoneïtat, passen a ser subsidiaris d’inseminació assistida que es realitza i controla en la seua totalitat en l’Hospital de Xàtiva. Per a la seua posada en marxa no ha sigut necessari incrementar els recursos humans atés que ja es comptava amb una consulta de Reproducció. No obstant això, des de la Unitat es reconeix l’esforç que realitza l’Hospital al finançar les mostres i la seua traçabilitat. La Unitat destaca també el fet de que puga realitzar-se en este centre de la xarxa pública sense necessitat que les pacients hagen de traslladar-se a altres hospitals.

També recorden que l’edat màxima per a la realització d’estes tècniques està fixada en els 40 anys si bé s’insistix que també en el procés de valoració inicial d’idoneïtat, es tenen en compte aspectes psicosocials davant d’una edat que puga considerar-se primerenca per a la mateixa.

Des de la Unitat s’ha fet un balanç positiu dels primers mesos de funcionament  després de l’acreditació, en els que s’ha tractat deu casos.