L’incendi de Bolbaite avança sense control i afecta a sis poblacions

  • Segons les estimacions dels responsables dels bombers, l’incendi podria estar controlat al migdia si el vent no torna a complicar les tasques d’extinció

L’incendi forestal que va començar a Bolbaite ahir de vesprada segueix a hores d’ara sense control. El fort vent de ponent ha complicat l’evolució de les flames que afecten ja a diversos termes municipals de les comarques de la Canal de Navarrés i la Ribera Alta: Bolbaite, Anna, Sellent, Estubeny, Cotes i Chella. A hores d’ara, els veïns evacuats pel fum tornen a les seues cases.

Un total de 8 mitjans han reprès aquest matí l’extinció de l’incendi. Durant tota la nit han treballat en la zona 12 Brigades de la Generalitat, 9 autobombes, 4 brigades de la Diputació a més de la Unitat Militar d’emergències.

Captura de pantalla 2016-06-16 a las 10.07.16El lloc de comandament avançat s’ha instal·lat en la localitat d’Anna. Des d’allí, el director general d’Emergències, José María Ángel, i el diputat provincial de Medi ambient, Josep Bort, estan seguint des de la matinada el desenvolupament del dispositiu. A primera hora del matí, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, s’ha desplaçat fins al lloc. Rodríguez ha seguit de prop el dispositiu de control i extinció de l’incendi, que ha explicat el cap del Servei Operatiu del Consorci provincial de Bombers, José Miguel Basset, en presència del delegat del Govern en la Comunitat, Juan Carlos Moragues, el director general d’Emergències de la Generalitat, el diputat de Medi ambient i president del Consorci de Bombers, Josep Bort, i el diputat de Carreretas, Pablo Seguí. El president de la Diputació de València ha destacat “la col·laboració de tots els alcaldes que està sent clau per a poder accedir a les zones més afectades”.

Segons les estimacions dels responsables dels bombers, l’incendi podria estar controlat al migdia, si el vent no torna a complicar les tasques d’extinció, com ja va succeir durant la nit, la qual cosa va complicar el treball dels mitjans aeris i terrestres enviats a la zona. De moment es desconeix tant l’abast com l’origen del foc.

En aquests moments, a més, al lloc de comandament es troben els alcaldes d’Anna, Pilar Sarrión, Chella, José Enrique Taló, Sumacárcer, Chema Peláez, Estubeny, Ramón Blanquer, Sellent, Vicente Monar, l’alcalde en funcions de Bolbaite, en absència de la titular, Carolina Mas, i l’alcalde d’Enguera, Óscar Martínez, que ha enviat voluntaris que reforcen el dispositiu.