L’Informador amb el nou servei de neteja viària de Xàtiva

El passat 1 de desembre s’incorporava al servei de neteja de Xàtiva l’empresa Inditec, substituint així a l’anterior adjudicatària. Aquest canvi suposa un nou model de gestió i de servei, amb la permanència de tots els seus treballadors i tal com veurem en aquest reportatge, l’ampliació de llocs de treball.

Dos dels nous vehicles.
Dos dels nous vehicles.

Inditect és una filial del grup Oritz, un gran grup empresarial amb seu a Madrid, delegacions per tota Espanya i fins i tot inversions en bona part del món. Sens dubte, es tracta d’una bona notícia perquè amplia els serveis per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Xàtiva.

Des del passat 1 de desembre, gradualment s’han anat incorporant aquestes millores com la personalització del material de treball, uniformes dels treballadors, la flota de vehicles que també s’ha ampliat… Tot açò amb una imatge corporativa diferent.

Una d’aquestes coses que faltaven per fer era inaugurar les seues noves instal·lacions, acte que va tenir lloc ahir. I és que Inditec va tancar la seua seu de València per a traslladar-se a Xàtiva, ja que pensen que a més de controlar bona part de les adjudicacions, tenen la possibilitat de mostrar un tracte més proper amb els ciutadans. Així, dins de les seues oficines hi ha un espai completament municipal on es podran gestionar queixes, recursos, dubtes, millores…

En definitiva, s’obri una etapa molt important dins d’aquest sector a Xàtiva i L’Informador els porta tota la informació perquè coneguen tots els detalls en boca dels seus protagonistes.

 

 

Jorge Herrero, regidor de l’àrea de Serveis Públics

“Estem davant un servei un 25% més barat, que millora l’anterior i crea nous llocs de treball”

 

Han sigut molts dies de treball i esforç per arribar fins a aquest dia. És un dels projectes més importants que has dut a terme des que estàs en aquesta regidoria?

Jorge Herrero, regidor de l’àrea de Serveis Públics.
Jorge Herrero, regidor de l’àrea de Serveis Públics.

Ho és quan es constata que és una realitat perquè fins ara havíem fet un treball de rereguarda quant al tema de preparar els plecs necessaris per a una nova contrata i tenir clares totes la premisses necessàries. En aquest cas era parlar d’una quantitat un 10% inferior perquè el pla de sanejament econòmic de l’Ajuntament ens obligava a açò. Una vegada ho traus un poc més econòmic,  has d’encertar en plasmar les autèntiques necessitats dels ciutadans. A partir d’ací es va fer un pla tècnic molt bo, i vam limitar al 15% la rebaixa que fan les empreses. Malgrat açò, s’ha fins i tot millorat el servei que teníem abans, com s’ha demostrat. Inditec ha fet una inversió d’al voltant 1,5 milions d’euros quant a maquinària i instal·lacions. En resum estem davant un servei un 25% més barat, que manté els 45 treballadors i àmplia la plantilla fins a 54 perquè incloem recollida d’envasos i sumem zones de neteja com Bixquert, El Palasiet o el polígon i que a més millora el servei.

Una de les coses que mereixen especial atenció és que els ciutadans van a tenir molt palpable aquest nou servei gràcies a la inauguració d’aquestes instal·lacions que estaran obertes per a ells.

Sí, ho podran fer ací, mitjançant la web de l’Ajuntament, per telèfon, es posarà en marxa una nova web… L’èxit d’açò ha de ser que el ciutadà ens faça arribar les seues inquietuds per a millorar el servei dia a dia i atendre les incidències. A més, hem de tenir una major consciència d’utilitzar els serveis com es deuen.

Aquest servei està considerat com un dels millors no solament a nivell de província sinó a nivell de tota la Comunitat.

Açò és una aposta molt gran per part d’aquesta empresa que ha deixat al marge els seus beneficis econòmics per a implantar-se ací. Les seues instal·lacions provincials han tancat a València i vénen a Xàtiva i açò ens dóna un prestigi perquè estem en un aparador on totes les ciutats van a estar atentes a nosaltres.

Finalment, felicitar-te per haver-ho tret avant.

Açò és l’encàrrec que ens fan els ciutadans i com a gestors públics la nostra obligació és fer-ho tan bé com siga possible. Estem satisfets amb el resultat.

 

 

Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva.

“Estic realment content perquè hem creat ocupació, tenim maquinària nova i s’han fet inversions”

 

Hui és un dia més important del que sembla per a Xàtiva. Com valora l’arribada de Inditec?

Hui inaugurem el centre d’atenció al client i sobretot un centre que són unes instal·lacions dignes per a tots els treballadors. Hem creat ocupació, tenim maquinària nova, s’han fet inversions i aquesta empresa ha apostat fort per nosaltres i els done les gràcies per açò. Estem convençuts que no per guanyar diners, sinó per a ser un referent i per a aportar alguna cosa diferenciat i que altres Ajuntaments vegen que Inditec és molt sòlida. Estic realment content per com ha anat tot.

També s’ha de conscienciar als ciutadans de fer un bon ús d’aquests serveis.

Alfonso Rus en un moment de l'acte.
Alfonso Rus en un moment de l’acte.

Es faran unes campanyes de difusió perquè la gent prenga consciència i gaste be aquests serveis. Cal ser solidaris en el manteniment de l’ètica ja que en el carrer no es pot tirar el que siga. He passat per llocs on hi ha matalassos tirats o tasses de vàter i açò dona molt mala imatge d’una ciutat que vol ser referent. Amb un número de telèfon o en aquestes oficines se’ls atendrà immediatament. En el clic a l’alcalde hi ha moltíssimes reclamacions al tema dels gossos i cal cercar solucions. Cadascú ha de cuidar del seu gos i anem a elevar les denúncies i sancions per a eixa gent que no arreplega els excrements dels seus animals.

En aquests dies hem sentit parlar de deficiència en els serveis. Confonem la deficiència amb la falta d’ètica de la gent?

No, els que sempre diuen que alguna cosa no està neta o està en mal estat és l’oposició que no s’entera, perquè hui per exemple no estan ací. Per a ells, si alguna cosa canvia va a ser deficient i han de saber que la labor d’aquesta empresa va a ser igual o millor. Es va a ampliar la plantilla, hi haurà maquinària nova, noves zones de recollida…

I instal·len a Xàtiva la seua seu central.

L’aposta per part d’ells és tremenda i l’atenció al client és primordial. Si fan un bon treball i açò es plasma en la nostra ciutat, tindran clientela. He de donar les gràcies a Inditec per tot el que ha fet i ara hem de traslladar-ho als ciutadans perquè siguen conscients de totes aquestes millores.

 

 

Julio Ramírez, director d’Inditec

“Volíem que la nostra estructura central es desenvolupara ací per a oferir un servei òptim al ciutadà”

 

L’arribada d’aquest potent grup a Xàtiva és molt més important del que el propi ciutadà pot creure.

Sí, nosaltres som una filial del Grup Ortíz, un grup amb més de 50 anys de trajectòria que s’estableix a nivell nacional i internacional. En Inditec ens vam instaurar a la Comunitat fa 8 anys dedicant-nos a manteniment de zones verdes, manteniment diari, recollides i obres relacionades amb el medi ambient. Fins a la data, el nostre centre d’operacions estava establit a València però arran de la consecució d’aquest contracte vam decidir portar-ho ací.

Julio Ramírez, director d’Inditec.
Julio Ramírez, director d’Inditec.

Perquè a Xàtiva?

Arribem amb la màxima il·lusió. La nostra aposta per la ciutat és evident i considerem que, a més de que el servei ho requereix perquè té una qualitat molt important, és una gran oportunitat per a nosaltres per a desenvolupar-nos i créixer. A més, aquesta ciutat està situada estratègicament en el mapa i reuneix tot els factors per a estar ací.

Açò repercutirà en un salt qualitatiu on altres ciutats podran veure el treball que ací es faça.

No sé si de cara al futur ho serà o no, però el nostre plantejament inicial és estar ací per a oferir un servei òptim al municipi. Volíem que la nostra estructura central es desenvolupara ací per a tenir aquesta proximitat amb el ciutadà.

 

 

Balbina Casas, delegada d’Inditec en la Comunitat Valenciana

“Anem a apostar molt fort perquè suposa un punt d’arrencada per a expandir la nostra línia de negoci”

 

Tots parlen del canvi a millor que significa l’arribada d’Inditec a Xàtiva.

Balbina Casas, delegada d’Inditec en la Comunitat Valenciana.
Balbina Casas, delegada d’Inditec en la Comunitat Valenciana.

Nosaltres hem fet una aposta molt important per aquest servei. És l’únic lloc on portem la neteja i recollida diària de fem i per açò anem a apostar molt fort perquè suposa un punt d’arrencada que esperem que es puga aprofitar per a expandir la nostra línia de negoci.

Parla’ns d’aquestes novetats que podrà veure el ciutadà.

Es van a augmentar les zones de recollida, com per exemple Bixquert, on s’aportarà un camió més xicotet i accessible per a tenir un millor treball. A més es renovarà tota la flota, un aspecte fonamental i, com hem dit abans, es crearan nous llocs de treball. També hem introduït una modalitat diferent que consisteix en la neteja diària amb carrets, eliminant els cabassos, tal com s’utilitza en les grans ciutats.

A principis de desembre vau començar aquest servei, però quan ho podrem veure 100% implantat?

Els recol·lectors grans arribaran en unes setmanes i en les nostres instal·lacions falten per retocar algunes coses. Posar en marxa un servei com aquest requereix d’un temps. Quant al personal, des del primer dia vam dur a terme aquesta ampliació, mantenint a la plantilla anterior.

 

 

RAFA BALLESTER / JUAN ANTONIO CLOQUELL