L’Olímpic entra en la història

  • L’equip de Xàtiva aconsegueix vèncer al Laudio en Ellakuri després d’una agònica tanda de penals i obté el premi a una gran temporada.

Després dels 90 minuts reglamentaris, la mitja hora de pròrroga i un torn de penals interminable, foren els xativins els que finalment es van endur el gat a l’aigua i aconseguiren accedir a setzens de final de Copa del Rei.

La trobada, que va acabar amb empat a un, es va caracteritzar pel respecte, la intensitat i la velocitat. Tots aquests criteris per damunt sempre de la correcció en un partit boig i sense un clar dominador. Els quatre gols del partit van vindre per falta d’organització o errors defensius. En el primer per part de l’Olímpic. Gaizka Bergara, defensor del quadre ‘ayalés’, aprofitava una prolongació des de la banda per a anotar sense massa oposició i obrir el marcador.

Responien els xativins amb un gol de Belda que, pegat al córner treia un centre que acabava tancant-se i sorprenent al porter local, José Carlos. Abans dels gols, l’Olímpic va veure com li anul·laven un gol i més tard el Laudio tenia la seua per a marcar en un mal rebuig de la defensa visitant que va acabar al travesser.

Després del temps reglamentari s’arribava a la pròrroga, on anava a ocórrer el més destacat de la trobada. Just en el límit amb el final de la primera part, l’àrbitre deuria d’haver expulsat a Gaizka Bergara per una entrada que deixava a Jhon Edison sol. Després, un penal rigorós sí era decretat i Bergara, amb un bon llançament, aconseguia posar per davant al quadre d’Ellakuri. Però l’alegria es tallava dos minuts més tard, just quan un centre des de l’esquerra agafava a la defensa local dormida i permetia que l’Olímpic arribara a la rematada i deixara igualat el xoc.

Després, els penals. El Laudio va arribar a avançar-se, però va perdre la seua renta i Francis, en el novè llançament d’una interminable tanda, encertava traient una mà prop del pal dret de la seua meta.

Acabava així la història del Laudio en Copa del Rei per aquesta temporada i s’obria el llibre d’or per a l’Olímpic, que estarà a Madrid en el sorteig de novembre. Ara, els xativins, a l’espera del premi gros, saben segur que s’enfrontaran a un Primera Divisió europeu, tenint com a possibles rivals a Reial Madrid, Reial Societat, FC Barcelona, Valencia CF, Sevilla, Betis o Atlètic de Madrid, i jugant-se l’anada a l’estadi de La Murta.

Al nostre exemplar de dissabte, especial Copa del Rei.