L’Olímpic juga a Badalona sense dos davanters i amb quatre baixes més

L’Olímpic afronta el pròxim partit de lliga davant el Badalona sense jugadors suficients per completar la llista de setze i sense dos dels seus davanters. El partit es jugarà aquest diumenge, a les 12 hores, al Montigalà, amb arbitratge del Rioja César Soto Grau.

La mala notícia de la setmana ha estat la sanció imposada al seu màxim golejador, amb set gols fins ara, Álex Cortell, de quatre partits, després de la seua expulsió en l’anterior partit davant l’Hospitalet. Aquesta ha estat la sanció imposada pel jutge de Competició després de la seua expulsió en l’últim partit davant l’Hospitalet, en aplicació de l’article 94 del Codi Disciplinari.

En concret l’article diu que insultar, ofendre o dirigir-se en termes o actituds injurioses a l’àrbitre principal, assistents, quart àrbitre, directius o autoritats esportives, llevat que constitueixi falta més greu, se sancionarà amb suspensió de quatre a dotze partits. Així que es pot considerar la sanció “mínima”.

Cortell va ser expulsat, segons l’acta del partit, redactada per l’àrbitre Pulido Santana, per “al finalitzar el partit i estant dins del terreny de joc, dirigir-se a mi dient-me:” ja estaràs content no? Mana collons la falta que has xiulat”.

Recorden que l’Hospitalet va marcar el seu gol en la darrera acció del partit després d’una falta molt discutida pels de Xàtiva. El club ha presentat un recurs esperant la rebaixa de la sanció en algun partit.

A això s’ha unit la lesió en l’entrenament de dilluns de Pifarré, lesió muscular, que li impedirà jugar almenys durant les dues pròximes setmanes.

A la baixa de Cortell a la davantera s’uneix la de Fabiani per haver estat convocat amb la selecció de Guinea Equatorial per disputar la Copa d’Àfrica.

A aquestes dues baixes s’uneix la d’Acosta, sancionat per acumulació de targetes.

Tot i que la setmana que s’espera que Rifaterra i Marenyà estiguin ja amb el grup estan descartats per a aquest diumenge. Sumant són sis els jugadors descartats el que deixa en quinze els jugadors disponibles. D’aquest grup Kike Alcázar ha entrenat aquesta setmana amb molt de compte perquè ja no va poder jugar l’últim partit. També s’està pendent d’un assumpte familiar que pot deixar, com ja va passar davant l’Hospitalet, fora de la convocatòria a Diego Jiménez. L’entrenador, Alejandro Sandroni, convocarà almenys a un jugador de l’Olimpic juvenil. No ha donat noms, depèn de com arriben alguns jugadors al partit d’aquest diumenge però serà algú del grup que habitualment s’entrena amb la primera plantilla. Respecte a l’últim partit es recupera l’Àlex Vaquero complerta la seua sanció per acumulació de targetes.

Encara que l’últim partit de lliga entre catalans i xativins va acabar amb victòria escapulada, l’equip valencià ha estat un rival complicat per al Badalona. Almenys, així ho demostren els resultats de les últimes tres temporades, ja que el Badalona només ha pogut sumar un punt de 18 possibles. És a dir, sense tenir en compte el triomf de la jornada primera el conjunt català ha aconseguit un empat i cinc derrotes en els seus últims enfrontaments contra l’Olímpic de Xàtiva.