L’Olímpic viatja a Cornellà amb baixes però amb molta confiança

Amb més baixes de les esperades l’Olímpic visitarà per primera vegada en la seua història aquest diumenge (18.00h.). No obstant això la setmana ha estat positiva pel que fa a la recuperació d’alguns dels seus jugadors.

A les baixes de Toni Vela i Belda, per acumulació de targetes, es va unir Pablo Revert després de la seua expulsió en el tram final del partit davant el Reus. A ells s’uneix Rifaterra, amb un trencament fibril·lar al bíceps femoral. La sorpresa ha estat el baixa mèdica de Mendoza, a qui se li han detectat coàguls de sang al ronyó el que li han suposat cinc dies d’hospitalització. El jugador es recupera ja en el seu domicili, és baixa per a aquest partit i dubte per al següent davant l’Espanyol B a la Murta.

Positiva ha estat la tornada als entrenaments de Pifarré després de moltes setmanes absents. Jordi Marenyà, Pepín i Álex Vaquero s’han entrenat amb bon ritme i amb normalitat durant la setmana. Pepín i Vaquer van jugar alguns minuts davant el Reus, i Jordi Marenyà ho va fer, dies abans, en un amistós davant el Riba-roja. En principi l’entrenador, Alejandro Sandroni, comptarà amb quinze jugadors. Fins a última hora no es decidirà si Pifarré viatja a Barcelona. Depenent de la seua convocatòria o no Sandroni podria convocar un o dos jugadors de l’equip juvenil.

La situació del rival és més complicada que la dels de Xàtiva, està en posició de descens directe, després de les últimes jornades i l’equip xativí vol aprofitar aquesta “ansietat” del rival per sumar tres punts més davant un rival directe. El central Kike Alcázar, un dels destacats davant el Reus, també ha assegurat que per als jugadors “cada partit és una guerra i davant el Cornellà només ens val guanyar”. A la primera volta es va empatar a un gol a la Murta (gols marcats per Álex Cortell i Boniquet) per la qual cosa una victòria suposaria superar l’average particular. L’objectiu, s’insisteix, és sumar com més aviat els 45 punts, llistó que està ara a deu punts.

L’equip de Xàtiva ha puntuat en les seues últimes tres eixides (Hèrcules, Alcoià i Olot) i ha perdut un únic partit dels set últims jugats.

La marxa de l’equip, el seu joc “que està enganxant als aficionats”, segons Sandroni, i el preu de les entrades, a 5 €, va propiciar en l’últim partit davant el Reus una bona entrada a la Murta, sobre 800 espectadors. Es van vendre 146 entrades, el que va propiciar una recaptació de 730€. Normalment, segons el club, davant rivals similars al Reus, la recaptació sol estar sobre els 350€, el que suposa vendre únicament poc més d’una vintena d’entrades. Aquest diumenge es va guardar un respectuós minut de silenci per un soci, dels de sempre: Ramon Carbonell Montagud. Després del partit davant el Reus i aquest empat a un gol, segons Kike Alcázar, “no va deixar una mica fotuts en entrar al vestidor perquè vam deixar escapar dos punts”. Passats uns dies es dóna com a bo el punt sumat, punt que permet als de Xàtiva mantenir-se a set punts del descens i a set punts de la promoció d’ascens.