Lolita Benet guanya el IX Premi Xateba per la Igualtat

El passat 31 de maig, la junta de Xateba va decidir per unanimitat atorgar el IX Premi Xateba per la Igualtat a Lolita Benet Pérez.

LolitaLes raons que han motivat aquesta decisió són els valors i trajectòria de vida que representa la guardonada. Valors com la constància en el seu treball per la defensa d’una societat més justa, solidaritat i compromís per les persones amb dificultats i situacions de marginació,  així com la humilitat i senzillesa amb què ha amarat totes les seues accions públiques.

Lolita Benet Pérez representa a moltes dones d’una generació, formada i amb consciència política en l’època tardofranquista i de la transició.  Compromesa amb els valors cristians, educada per a ser una bona cuidadora de la seua família i parella. Però a mesura que passen els anys va reconeguent les seues pròpies necessitats, silenciades i oblidades pels rols socials. La seua autonomia i independència personal, és paral·lela al compromís pel seu entorn, per les persones que viuen situacions de pobresa.

L’acte d’entrega del Premi es farà el divendres, 14 de juny, a les 19 hores a la Casa de la Cultura.