L’Olleria i la UPV-Alcoi reuneixen alcaldes de la comarca per a revitalitzar el sector industrial

L’Olleria va acollir un desdejuni de treball entre el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València i alcaldes i alcaldesses de la Vall d’Albaida amb una única fi: la reindustrialització i la reactivació econòmica de la comarca. Tal com va assenyalar el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jesús Engo, “en aquests moments de crisi econòmica potenciar el teixit industrial i empresarial significa apostar pel futur ja que aquest sector juga un paper clau en el procés de recuperació de l’economia”.

Un projecte nascut de l’acord al que van arribar l’Ajuntament de l’Olleria i la UPV-Alcoi per a acostar les universitats a les empreses. En l’actualitat, la UPV-Alcoi té molt que oferir als empresaris, sempre necessitats de noves idees per a renovar els seus productes i fer més eficaç la seua fabricació. Pablo Díaz, sotsdirector de l’Àrea Relacions amb l’Entorn de la UPV-Alcoi va presentar les possibilitats dinamitzadores de la universitat a nivell institucional, formatives per a centres educatius i empresarials per a aquest sector de la comarca.

Aquesta primera cita en la qual van participar els ajuntaments d’Alfarrasí, Benigànim, Bocairent, Fontanars dels Alforins, Guadassèquies, Montaverner i l’Olleria, així com empresaris i associacions, s’ha centrat en el suport des de les empreses als nous emprenedors i la funció tractora de les grans empreses de la comarca per a les auxiliars. El següent pas és anar confeccionant un pla de treball, l’esquelet del qual el constituiran les necessitats del sector industrial de la Vall d’Albaida.