L’òpera ‘Roderic de Borja’ torna al Gran Teatre de Xàtiva

  • Es representarà el proper 9 de maig a les 20:30 hores

REDACCIÓ

L’òpera “Roderic de Borja”, obra dels xativins Miquel Juan com a compositor i Vicent Soriano, com a lletrista, tornarà a ser interpretada al Gran Teatre de Xàtiva. Concretament serà el dissabte 9 de maig a les 20:30 hores, amb entrades ja disponibles a un preu de 12 euros.

Tal i com va destacar el propi Soriano s’han millorat diversos aspectes respecte a la primera representació. S’ha incorporat una obertura i diversos personatges, com un narrador que guia als espectadors per la història en diversos moments. “Estem més il·lusionats que la primera vegada, ja que hem solucionat uns xicotets aspectes que creiem que havien de corregir-se, i ara tenim una obra molt completa. Els xativins tenen que estar orgullosos ja que disposen d’una òpera pròpia” destacava Soriano.

Els autors agraïren el recolzament i la confiança a Ramón Vila, regidor de Gran Teatre, que al mateix temps va afirmar que “des del primer moment estava totalment convençut que anava a ser un èxit”.

“Roderic de Borja” va ser estrenada al novembre de 2013 en el Gran Teatre de Xàtiva, després de diversos anys de treball, on tant el músic Miquel Juan i el periodista Vicent Soriano van portar a escena la vida del papa Aleixandre VI. En total més de 140 persones en l’escenari en una obra que va penjar el cartell de complet dies abans de la seua estrena. A més, cal recordar que la Comissió Avaluadora per a la Concessió d’Incentius a la Creació la va reconèixer com una de les 30 millors obres estrenades a Espanya en el 2013.

L’òpera narra passatges de la vida del papa Aleixandre VI, fugint de falses literatures negres que li han acompanyat des del seu papat. L’obra presenta moments reals i altres onírics perquè l’espectador puga introduir-se en la vida d’aquest personatge tan transcendental en la construcció del nou món.